http://norbimasszor.hu

Kínzó fájdalom? Már szinte érinteni is nehéz? Fáj, lüktet a keze? Akkor bejegyzésem Önnek szól.


Életem során eddig 2-szer volt ínhüvelygyulladásom, az egyik 2013-ban, ott egy cipzárat se tudtam felhúzni és 2018-ban, ami egy kissé mérsékeltebb volt, valószínűleg az évek során felgyülemlett prevenciós (megelőző) lépésének köszönhetően. Tartson velem!

A trükk nem a fájdalomcsillapítókban rejlik, hanem a tudatos munkában, abban, hogy tudtam fontos dolog foglalkozni az ínhüvelyekkel és fókuszomba helyeztem a probléma megoldását. Ezen tapasztalataimat osztanám meg most.

Kellemetlen érzés az ínhüvelygyulladás, azt éreztem, hogy kiszolgáltatott vagyok, zavart ez az érzés. Első lépésként mindenképp azt javasolnám, hogy akármennyire is nagy a fájdalom, akkor is érdemes lenne legbelül elhinni, hogy az idő múlásával és a befektetett munkával mindez elérhető. A fájdalommal küzdeni fáradtságos és embert próbáló feladat, akkor nyerhetünk ebben a csatában, ha szerzünk elég muníciót és türelmetlenül türelmesek leszünk.

Tehát, belevágunk önmagunk kezelésébe, napi rutinokat alakítunk ki és türelmesen várjuk az eredményt.

Fizikai síkon nagyon fontos lenne, hogy a megfelelő folyadékot bevigyük a szervezetünkbe. Jómagam 3-4 liter közt fogyasztottam csak vizet naponta.

Odafigyeltem arra még, hogy táplálékomban legyen kurkuma legalább napi 1x, illetve ízületvédő táplálékkiegészítőket fogyasztottam. Általában az ízületalkotó elemeit: kondoitin szulfátot, glükozamint és msm-et fogyasztottam, napi 2 evőkanál lenmagolaj mellett. Ezen kívül a hialuronsavat vittem még be a szervezetembe, kalcium magnézium és d-vitamin társaságában.

Ez úgy nézett ki, hogy azonos időpontokban vittem be mindennap ugyanazokat a táplálékkiegészítőket pl. reggel 7-kor és este 9-kor.

Az esti étrendkiegészítők előtt muszáj volt egy könnyed vacsorát is megejtenem, mert már az első napoktól érezhető volt, hogy a gyomron nehezen viseli el a tablettákat.

A táplálkozási alapok után fontosnak tartottam, hogy a mozgás és a pihenés is egyensúlyban legyen.

Mozgásnál fontos volt az aktív enyhe köpöllyel, ön triggerband technika (Typaldos féle FDM), illetve a nyújtás is. Ha megakarjuk szüntetni az ínhüvelygyulladást: napi szinten nyújtsuk az alkar hajlító és feszítő izmokat. Ezt a csukló mozgatása, tartása teszi legkönnyebbé. Ha fekvő helyzetbe a kézfejét óvatosan a válla felé húzza, vagy ülve a combja alá tett kezét nyújtja alkarja hálás lesz érte.

Amennyiben szeretné megkapni ezt a gyakorlatsort, írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu -ra.

Pihentetéshez a csukló és az alkar izmainak kinesio tapelése napközben jó volt, de éjszakára egy Decathlonban kapható egyszerű rögzítőt használtam. Fantasztikus volt.

Ezen kívül mivel az alkar beidegződése nyaki gerincvelői szegmentum, ezért a nyak mozgatására is különösen odafigyeltem. Ennek alapja az egyenes helyes testtartás kialakítása, amit sokszor egy seprővel a hátam mögött tettem kényelmesebbé. Azóta találtam egy jobb megoldást is, mégpedig egy tartásjavítót (kattintson ide: banyapupdoktor.hu )

Ami még sokat segített az a gyógyvíz, főleg a mezőkövesdi Zsóry-fürdő és Cserkeszőlő vize tett jót ínhüvelyeimnek.

A gyógyulásom alatt bevallom voltak hullámvölgyek, de mindig megpróbáltam odafigyelni arra, hogy objektíven egy idővonalon keresztül szemlélve nézzem az állapotom.

Fél év után, azt mondhatom: sikerült! És hiszek benne, hogy Önnek is fog. Tervezze meg, és érezze magát jobban, akár már ma!

És, hogy mik voltak azok a hétköznapi szokások dolgok, amiket abszolút elkerültem?

Íme:

  • írás mobiltelefonon, számítógépen gyors gépelés
  • festés ecsettel
  • súlyzós edzések kihagyása, ellipszis trénernél csak a kezeim
  • odatartottam a gép karjaihoz
  • hámozások, pl. zöldség
  • autón felnicsere
  • vezetésnél kormány szorítása
  • főzésnél kavarások
  • a nagy ajtókat, mindig vállal löktem be.

Plusz egy tipp éjszakára egy nagyon jó nyak párna sokat dobott az életminőségemen.

Remélem tudtam segíteni Önnek. Mielőbbi jobbulást!

Foglalja le masszázs időpontját MOST!

ONLINE FOGLALÁS

+36 30 594 9225

norbert@kiseri.hu

Th. Kiséri Norbert
Élet és Masszázsterapeuta

A blog célja: a masszázs népszerűsítése, masszázsok leírása, filozofálás mellett, egymás segítése, egy egészségesebb, jobb, élhetőbb és emberibb világ érdekében. Tartson velem! Amennyiben hasznosnak találja oldalam kérem ossza meg másokkal is. Köszönöm!

Miről szeretne ma olvasni?

Akció!

Legfrissebb blogposztok

Hogy szabaduljak meg a csuklyásizom fájdalmaktól?

Volt már úgy, hogy szinte alig tudott aludni, mert azt érezte, hogy a "csuklyásizmai leszakadnak" és akármerre forgolódott, mozdult nem lett jobb? Kenegette mindennel, de valahogy nem akart enyhülni, és ez nagyon elkeserítette, már-már a mindennapi életminőségét is...

Hogy alakul ki a derékfájdalom? – Út a derékfájdalmakhoz

Gyakori eset, hogy szakemberhez(orvoshoz, masszőrhöz, gyógytornászhoz) akkor megyünk ha fáj, pedig a fájdalom már a végső jele egy hosszú ideje fennálló állapotromlásnak. Ez a cikk egy kis gondolatébresztő, hogy bizony a derékfájdalmak, folyamathoz kötöttek, nem pedig...

Hogyan fogyhatsz 14kg-t 3 hónap alatt, a mélyhátizmaid egészségének megőrzésével?

Sztár és divatdiéták hada található a neten, valamelyik működik valamelyik csak kínkeserves önsanyargatás. Most itt a módszer, ami segítségével én is elértem a célom, mert ugye nem csak beszélünk róla, hanem tesszük is. Ha megszeretné tudni mi a fogyás titkos...

A 6 leggyakoribb tévhit a masszázzsal kapcsolatban

Rengeteg mende-monda kering a masszázs pozitív hatásaival kapcsolatban az interneten, sámánoktól kezdve a csontkovácsokig. Olyan hangzatos kijelentések, amik nagy részét már mind hallottuk, és valljuk be el is hittük, mert egyszerűnek, logikusnak tűnt. Figyelem!...

Gyorssegély otthon: Mit tettem a fájós derekammal?

Egy megterhelő nap vagy egy hirtelen mozdulat gyakran okozhat fájdalmakat.       Mit tehetünk hirtelen jelentkező derékfájdalom esetén? Szúró, kellemetlen érzés? Valami nincs rendben a derékkal? Fájó diszkomfort állapot és szinte ki nem bír egyenesedni...

Csatlakozzon közösségünkhöz!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!