A közelmúltban Voksán Virággal beszélgettem egészséges életmód-sport témában , Olvassák szeretettel:
1.Először is kíváncsi lennék arra ,hogy gyerekkorodban, hogy néztél ki illetve milyen fizikummal rendelkeztél?(esetleg ha van,küldhetsz gyermekkori képet)
Kislány koromban nagyon vékony voltam,és viszonylag magas is.Barna haj,zöld szem,helyes voltam,de nem voltam az a tipikus osztály szépe,akibe minden fiú szerelmes volt:)

2.Testsúlyoddal megvoltál elégedve?

Hála istennek a testsúlyommal sosem volt gondom,eléggé állandó, max.1-2 kg.-os ingadozás volt eddig valaha is. Nagyon fiatal koromban még pont az ellenkezője volt a gond ráadásul,nem nagyon volt étvágyam, nem akartam enni,vagy csak alig. Ez már odáig fajult,hogy bevittek kórházba is,h. infúziót kapjak.De ez az átmeneti étvágytalanságom ahogy cseperedtem,teljesen elmúlt,olyannyira,hogy ma már elég komoly mennyiségeket meg tudok enni abból amit szeretek és ízlik. Magyarul:senki nem gondolná,de szeretek és tudok is enni:)

Voksán-Virág (1)

3.Kiskorodban sportoltál valamit?

Természetesen ez köszönhető 1 részről a genetikának is, másrészről pedig kiskorom óta sportolok.Kezdtem a fallabdával(squash),majd tenisz, és egészen a fitness-ig, edzőteremig vittem,ezt persze már nagyobb koromban kezdtem el.

4.Férfi szemmel nézve csodás alakod van, sportolsz valamit?

A mai napig heti 3-4x edzem, vagy a személy edzőmmel,vagy pedig spinning órákra szoktam járni.(terem bicikli).A súlyzós alakformáló edzéseket kombinálom a cardio(zsírégető) edzésekkel,nekem ez vált be.5.A táplálkozásra odafigyelsz?(értem ezen azt,hogy egészségesen táplálkozol?)
Amint már említettem nagyon szeretek finom és minőségi ételeket enni:) De azért este már nem vágok be egy hatalmas tábla csokit, illetve nem szeretem alapból a fehér kenyeret és a zsíros,nehéz magyaros ételeket sem.

6.Az éjszakai életed, a diszkózás,hogyan befolyásolja sporttevékenységedet?

Szerencsére ami hétvégén a munkám miatt az edzésben kimarad,azt a hét folyamán bőségesen pótlom! De sokszor még vasárnap is összeszedem magam és délután lemegyek edzeni, pedig szombatról vasárnapra sem szoktam éppen kialudni magam:)

7.Szedsz-e valamilyen táplálékkiegészítőt?(L-carnitine,fehérje,stb)
Nem vagyok a híve az olyan táplálékkiegészítő szereknek,amelyek nem természetes eredetűek.Soha nem is használnék ilyeneket. Viszont az L-Karnitin teljesen természetes, sőt,még a szívet is védi sportolás közben,amellett hogy a test természetes zsírégetését segíti a mozgás ideje alatt.A fehérje szintén olyan dolog,amit megpróbálok a húsokból és tejtermékekből bevinni a szervezetembe, hiszen ezeket szeretem is.

Voksán-Virág (2)

8.Megosztanád velünk mi a kedvenc ételed? És egy privát kérdés: szeretsz főzni?

Rajongok a sushi ért:)A nap bármelyik szakaszában és akár minden nap tudnám enni!:) Szeretek főzni,de sajnos ritkábban van rá lehetőségem és időm,mint azt szeretném.

9.A sporttal milyen célod van?(szinten tartás, “szálkásítás”)

Szinten tartás és fejlődés.Eléggé maximalista vagyok, így mindig találok valami fejleszteni valót magamon:)Az már nem érdekel, hogy ezt csak én látom sokszor;)

10.Szereztél-e már valamilyen sportsérülést?

Szerencsére semmim nem tört még el, a vadabb extrémebb sportokat annyira nem erőltettem soha.

11.Mit javasolnál azoknak akik most kezdenek sportolni?
Fokozatosan, kitartóan és ésszel tegyék!!!Plusz a táplálkozáson is változtatni kell,hogy ütősebb legyen az eredmény,ugyanis az alakunk 30%-ban függ a sporttól,és bizony bizony 70%-ban attól,hogy mit és mikor eszünk!!!Úgy tartja a mondás is: “Az vagy,amit megeszel!” 🙂

Köszönöm szépen a beszélgetést Virág, vigyázz magadra és jó egészséget Neked!