Egykoron Popper Péter említette azt, hogy kétféle terapeuta létezik:

Az egyik személyiségéből adódóan igyekszik segíteni, míg a másik a megtanultakhoz ragaszkodik és, azt igyekszik lenyomni az emberek torkán. Az előbbiből, lesz az, akihez a munkahelyen a teakonyhában is odamennek kiönteni a szívüket az emberek, az utóbbiból viszont nem lesz kiváló terapeuta, hiába ismeri a legjobb szakmai fogalmakat, kompetenciákat. A jó terapeuta ismérve, hogy mindkét tulajdonság megvan benne.

Popper Péter az egyik legtiszteletreméltóbb terapeuta Magyarországon.

Sokunkkal előfordul az, hogy nem a megfelelő helyre kopogtatunk be, hol mások akarnak nekünk mindent megmondani, de a valóság az, hogy akkor döntünk a legjobban, ha mindezt saját magunk esze után tesszük. A változás és a komfortzónából való kilépés nem egyszerű feladat, főleg akkor ha eszünket, szemünket, szívünket eltakarja a saját magunk által alkotott láthatatlan fal.


Norbi „Embermegfigyelő” Lengyel Sándor “Gattyán György mentorának” (Eos Institute ) társaságában.

Ez nem csupán számunkra hoz létre korlátokat, de más emberekkel való kapcsolatainkat is meghatározza. Volt már, úgy hogy azt érezte nem Ön irányítja az életét? Sodródik az árral? Más emberek, külső erők viszik be a „mélybe”? És negatívan, életuntan, fásultan érzi magát?

Félreértés ne essék, nem pszichoterapeuta vagyok, már az elején tisztázni szeretném. Nem szeretnék erős keretrendszert adni beszélgetésünknek.

Csupán egy „embermegfigyelő”, egy olyan lény, aki szívesen:
-Meghallgat, mint a természet
– Figyel Rád
– Belső értékeit észreveszi
– Térképet alkot lehetséges útjairól
– Segít az útvonaltervezésben
– és Mindig Ön mellett lesz, amikor szükségét érzi.

A változás: Tudatos tervezés, tudatos lépések és tudatos szokások kialakításán múlik.

Készen áll a változásra? Készen áll, hogy kezébe vegye életét és jobban érezze magát? Hogy olyan köveket görgessen el az útjából, amik eddigi haladását gátolták?

Miért alakult ki mindez körülöttem? – Nagyon sokan feltették már ezt a kérdést, viszont a választ már az évezredek alatt emberek milliói megadták és meg is oldották, biztos létezik egy olyan út, melyet személyére szabva optimális lesz a számomra.

Ezért szeretnék segíteni, úgy gondolom, hogy mindez hozzátartozik a beszélgetéshez, tehát a beszélgetés terápia a következő, ne feledje, ketten kellünk hozzá!

Útválasztás előtt érdemes felvázolni a bennünk rejlő lehetőségeket.

Fókuszált figyelem Önre

Szükséges egy beszélgető társ, leülünk, és külső szemmel átnézzünk nehézségeit, meghallgatom történetét, életét, aggasztó problémáit és ami a legfontosabb, hogy hogy érzi magát jelenleg? Majd önfejlesztő kérdéseket teszek fel Önnek.

Alapos körültekintés után, felvázolom, hogy milyen utakon mehet, hisz sokszor saját magunkat tartjuk leginkább sötétségben és egy külső szem sokmindent észrevesz ilyenkor. Majd ami még fontosabb, hogy a beszélgetés után, küldök Önnek egy könyvet, amire úgy gondolom, hogy maximálisan a segítségére lehet. – Ez egy fontos házi feladat, kikellene olvasni és jegyzetelni.  A többi részlet a beszélgetésen derül majd ki…

Falba ütközött? Egy fontos kérdés: Mit teszek jelenleg azért, hogy fenntartom ezt a rendszert?

Mit teszek azért, hogy fenntartom ezt a rendszert?

Személyes tapasztalokból át érzem a problémák mélységét, viszont mindig is objektíven nézem a velem szemben ülő embert. Érzem, hogy ez a legjobb út, ahhoz, hogy megfelelően segíthessek, hogy megkönnyebbülten és jobban érezze magát beszélgetésünk után.

Több, mint 10 év az önfejlesztés és problémamegoldás mellett

Az eddigi életemben több 100 önfejlesztő könyvet olvastam el, illetve hallgattam meg. Hálás vagyok az életnek, hogy voltak olyan időszakok, amelyek azt tették lehetővé, hogy napi 4-6 órát foglalkozzak olvasással, hangoskönyv hallgatással, és ami még fontosabb, a tudásanyag jegyzetelésével.

Segítség és sikeresebb élet a tudás és a tapasztalat harmóniáján alapul.

Ezek alapján  a tanultakat osztályozni kezdtem:

Fizikai sík: Anyagi, pénzügyi tudás, felelősségvállalás

Lelki sík: Pszichológia, coaching tudás, sok ismert pszichológus könyve, előadása, emberismeret,

Szellemi sík: Spirituális tudás, belső elmélyülés, meditáció

Életképek: Olyan emberek Önéletrajzi könyveit tartalmazza, akik kimagasló sikereket értek el.

Értékrend: Mindenki rendelkezik legalább a szüleitől kapott értékszemlélettel, viszont gyakran ez épp korlátozhat minket. Lépjünk át a határainkon!

Akikkel már beszélgettem:

Évek óta beszélgetünk Norbival a kezelések alkalmával. Nagyon sok hasznos meglátása volt számomra, amikből egyszerűen tudtam dönteni és kizökkenve az általam teremtett komfortból hatékonyan fejlesztettem magam és cégem. Polenyák Péter – Budakeszi

Sok terapeutánál jártam már és volt köztük negatív élményem is. Norbit megismerve eleinte bizalmatlan voltam. Mit tud mondani egy fiatal egy 40 éves nőnek? – Nos, tudott. Azóta havi egyszer beszélgetünk és megkönnyebbülten érzem magam a találkozások után. Abszolút elégedett vagyok, köszi. Kaldenekker Virág – Szentendre

Szexuális problémákról, megfelelési kényszerről beszéltünk Norbival. Segítő hozzáállásával maximálisan elnyerte bizalmamat és azóta a problémám is megoldódott, ezer köszönet érte. Kohulák Zsolt -Budapest

A jó társadalom, olyan emberekből épül fel, akik folyamatosan fejlesztik magukat és képesek változni. Fejlessze Ön is magát!

Beszéljünk egy jót:

Amennyiben úgy érzi a segítségére lehetek és értékeli mindazt a tudást, rendszert, amit képviselek. Előre egyeztetett időpontban szívesen a segítségére leszek, csupán annyi kérésem lenne, hogy a „HELP” szót, küldje el a +36/70 576 80 60-as telefonszámra és visszahívom Önt, amint tudok és a segítségére leszek mihamarabb.

Időpontot foglalok személyes segítő beszélgetésre!

Segítő ONLINE beszélgetés:

Nincs ideje? Túl messze vagyok? – Erre kiváló megoldás lehet a technológia, mely egy előre egyeztetett viberes, messengeres vagy skype-os beszélgetést jelent. A figyelem adott, a korlátok eltűnőben, a jegyzet már izzik és mind azért teszünk, hogy Ön jobban legyen! Küldje el az “OHELP” szót a +36/70 576 80 60 -as mobiltelefonszámra, és hamarosan csakis Önre fókuszálok.

Kipróbálom az időhatékony Online (Viber/Skype/Messenger) segítő beszélgetést!

Jó egészséget és fejlődést!

Norbi