A tangentor kezelés kivitelezése

Olvasási idő: 1 perc
A kezelés lényege, hogy a masszázst vízsugárral végzik egy 650-710 l-es 35-37°C-os vízzel töltött kádban. 0,5-2,0 atmoszféra közötti nyomást alkalmaznak, fokozatosan növelve. A kezelőkészülék (tangentor) a kádból a szívócsövön keresztül vizet szív ki és az előírt  (vagy a beteg által elbírt) nyomással a betegre visszavezeti. A kezelési idő 20 perc egész test kezelése esetén.
A kezelés intenzitását meghatározza: az alkalmazott víznyomás, a kifolyócső átmérője, a kifolyócső és a testrész távolsága (általában 10-30 cm) és a vízsugár beesési szöge (a derékszögen érkező vízsugár nyomó, a hegyesszögben érkező nyíró hatású).
A kezelés kivitelezése: Az ellazultan fekvő betegen a kezelő lassú, körkörös mozdulatokkal végzi a kezelést, melynek iránya a periféria felől a vénás keringést követve történik. Végtagokon disztáltól proxiál felé, mediálistól laterális felé. Nem kezeljük a külső nemi szerveket, a végbél környékét és a
mellkas elülső felszínét, valamint a hasat.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.