A periostealis masszázs célja, lényege

Olvasási idő: 1 perc
Periostealis masszázskezelést az orvosi gyakorlatba 1951-ben P. Vogler vezette be. A távol eső szervek reflectorikus (reflexes) befolyásolása adja meg az eljárás tulajdonképpeni gyakorlati jelentőségét. A csonthártya receptorain keresztül kiváltott gyors és tartós reflex-ingerek befolyásolják a szervek vérellátását, tónusát, fokozzák a secretiót (mirigyek elválasztását), és a belek peristaltikus mozgását.
 Csonthártya szerepe: a csont vastagságbeli növekedésének biztosítása, csontot ellátó erek biztosítása, csont beidegzésének biztosítása, mechanikus védelem, törés esetén callus(új csont a törés helyén) képződés elősegítése.
Felszinesen elhelyezkedő, fedetlen csontokon kezelünk.A kérdéses testrészen óvatosan tapintjuk a fájdalmas területet, majd a régióhoz tartozó kezelhető csontfelületeken dolgozunk, afájdalomtól távolabbi helytől a fájdalmasabb felé haladva.
Vivőanyag nem használatos!

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.