A paraffin, mint leggyakrabban alkalmazott pakolás előkészítése

Olvasási idő: 1 perc
A paraffin felmelegített állapotban kenhető, alaktartó, jól tárolja a hőt és a bőr magas hőfokon is elviseli, valamint könnyen eltávolítható és a felfőzést követően ismét felhasználható.
Kivitelezése úgy történik, hogy a szilárd paraffint (paraffinum solidum) vízfűrdőben megolvasztjuk, ez kb 55-60° C-nál következik be. Vastagabb ecsettel a megolvadt paraffint ½-1 cm vastagságban felkenjük a kezelendő testrészre töb rétegben, majd megszilárdulva száraz, meleg textíliával beborítjuk és kb. 30 percig  a kezelendő területen hegyjuk. Kezelés után a megszáradt paraffin könnyen eltávolítható és felfőzés után idmét használható.
Speciális kezelési mód a paraffin és iszappakolás kombinációja, melyet parafangónak neveznek.
 

A páciens elhelyezése a pakoláshoz, a kezelés kivitelezése

A kezelendő területtől függően a beteget a hátára vagy a hasára fektetjük.Részpakolásként alkalmazzuk. A szilárd paraffint 55-60°C-os vízfürdőben megolvasztjuk, majd ecsettel 0,5-1 cm vastagságban, több rétegben kenjük fel a kezelendő területre, majd megszilárdulva meleg textíliával beborítjuk. A kezelési idő: 30 perc.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.