http://norbimasszor.hu
A hőlégkamrák hőfoka 40-60°C közötti. A benne található kályhára vulkanikus eredetű köveket helyeznek, amelyekre a hatás fokozása céljából vizet vagy illóolajat is önthetnek. Alacsony páratartalom jellemzi.
A kamrában töltött átlagos tartózkodási idő 10-15 perc. A kezelést rövid ideig tartó hideg fürdő követi, amelyet legcélszerűbb 14-18°C-os hideg merülőmedencében elvégezni.
Élettani hatásai: nő az anyagcsere, a verejtékleadás, fokozódik a perifériás keringés, növekszik a szívfrekvencia és volumen, lazul az izmok reflex hypertónusa, valamint jó hatású nem gyulladásos eredetű mozgásszervi betegségeknél.
Ellenjavallt szívelégtelenség (cardialis decompensatio), akut lázas állapot, fokozott pajzsmirigy tevékenység (hyperthyreosis), epilepszia, súlyos magas vérnyomás (hypertonia) és ritmuszavar esetén.
A biztonsági előírások:
Pontos faliórának kell lennie a helyiségben.
Hőmérő.
Folyamatos ellenőrzés, a radiátort védőráccsal kell ellátni.
A kamra hőmérsékletét a bejárat előtt fel kell tüntetni.
Csak egészséges emberek vehetik igénybe saját felelősségükre.
A szauna bejárata előtt jól látható helyen ki kell függeszteni a szauna ajánlott használatát, valamint tájékoztatást tartalmazó táblát. E tábla tartalma: „a szaunát csak egészséges ember is a saját felelősségére veheti igénybe”.
A szauna hőmérséklete nem haladhatja meg a 100°c-ot.
A szaunában vészcsengőt kell felszerelni, és azok üzemképes állapotáról üzem kezdete előtt és közben is meg kell győződni.
Amennyiben a vészcsengő nem működik a szaunát üzemen kívül kell helyezni.
A tünetek lehetséges jelentkezése, amelyek miatt a kezelést meg kell szakítani
Csak annyi ideig maradjunk a hőlégkamrában, ameddig jólesik. Ha bármilyen probléma jelentkezne közben (például fejfájás, rosszullét, légzési nehézségek), akkor zuhanyozzunk le langyos vízzel, üljünk le kényelmesen, és igyunk meg egy-két pohár szénsavmentes ásványvizet.
A hőlégkamrából kilépve a hideg vizes merülőmedencében való megmártózás után szédülés, rosszullét vehet erőt az emberen.
Ezekben az esetekben a kezelést félbe kell szakítani.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!