http://norbimasszor.hu

Az elmúlt hetekben beköszöntött az enyhe téli idő után a várva várt nagy hideg is. A téli sportok szerelmesei biztos nagy örömüket lelték a „fehér csodában”, viszont a hideg idő velejárója, hogy egyre többen megfázunk. Most azon olvasóimnak illetve ismerőseimnek szeretnék tippeket adni a gyógyulásra, akik beleestek a megfázás „csapdájába”. Lássuk ,hogy is eshetünk túl könnyedén a megfázás és nátha kellemetlenségén.

Először is kerüljük el azt,hogy felülfertőződjünk , mossunk gyakran kezet ,kezeljük higiénikusan a papír zsebkendőket, szellőztessünk gyakran a lakásban, illetve ha módunk van rá kerüljük el a tömegközlekedést. Ezek után látogassunk el egy patikába, és kérjük gyógyszerész segítségét.

(A saját módszeremről már korábban írtam: http://blog.norbimasszor.hu/hogyan_lehetunk_gyorsan_egeszsegesek/ )

A lakásban kerüljük el a száraz levegőt, mivel irritálhatja a nyálkahártyánkat, ezt sóoldattal vagy kamillával teli tálkával a radiátoron tehetjük meg a legkönnyebben.

Fogyasszon minél több meleg folyadékot, pl. teát. Megfázásnál nagyobb a szervezet folyadékigénye is.

Tartsa melegen a lábát, egy jó meleg sós vizes lábfürdő csodát tehet, majd utána ha picit elálmosodott nyugodtan pihenjen le. Amennyiben nem javul napokon belül az állapota, keresse fel orvosát, gyógyszerészét.

Ne feledje, megfázott állapotban soha se masszíroztasson, mert azzal csak árthat magának. Jó egészséget kívánok Önnek!

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is, illetve véleményét a norbert@kiseri.hu -s e-mail címen leírhatja.norbi-masszőr-lábfürdő

IDŐPONTOT KÉREK MOST!