http://norbimasszor.hu

Még anno évekkel ezelőtt szakkönyvekben úgy tanultuk, hogy három féle vivőanyag létezik, az első kicsit bizarul hangzó elavult technológia, mégpedig a hintőpor, előnye nem sok , de hátránya annál inkább, mert nem csupán a bőr lélegzését korlátozza, de komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak.  Vigyázzunk velük.

A másik két vivőanyag az olaj és a krém lesz. Viszont érdemesnek tartom megemlíteni, hogy ebből sem mindegy, hogy milyet használunk, kenünk magunkra, sőt az összetevőknél a kőolaj származékokkal is vigyáznunk kell, mert könnyen azt a hatást érhetjük el vele, mint a hintőporokkal. Persze itt sem arról beszélek, hogy már egyszeri vivőanyaggal való „bekenés” ezeket a problémákat okozná, sokkal inkább a hosszú tavú felhasználásra gondolok. Évekkel ezelőtt volt, egy olyan tanítóm, aki még a szocializmusban „nevelkedett”, mint masszőr, és ugyebár abban az időszakban nem igazán figyeltek oda a masszázs vivőanyagok minőségére, hanem azzal masszíroztak ami éppen volt.  30 éve volt a szakmában, és sajnos bőrrákban elhunyt.- Amit nem egyértelműen a masszázsolaj okozott, de úgy gondolom nem tett jót neki.  Sajnos a szállodákban se jobb a helyzet, az általános felfogás a gazdaságosság, ebben az esetben legfeljebb a promóció célját szolgálja a természetesség, vagy bizonyos százalékban való természetes vivőanyagok keveréke. – Persze vannak kivételek, de sajnos  nem sok.

Közel 1 -1,5  fél éve kezdtem el foglalkozni a természetes vivőanyagokkal,  sőt manapság, már csakis olyan olajjal masszírozok, amit én készítek el, gondos körültekintést követően. Elsődleges szempont, amit figyelembe veszek, hogy olyan anyagokat használok, amelyek teljes mértékben ehetőek, az elmúlt hetekben volt is egy alkalom, amikor be is bizonyítottam.- sőt bármikor be is bizonyítom, mindaddig, amíg szükség van rá. De ezek után sem feledkezem a természetesség megtartásáról,  masszázsolajaim kiegészítői is teljesen természetesek, olyan gyógynövényeket, fennséges illatú aromákat használok, melyek testünk-lelkünk felfrissülést, relaxációját szolgálják.

Hogy épül fel a masszázsolajam?

Bázisolaj+Gyógynövénykivonat+Szárított-gyógynövény/Frissen vágott Aloe Vera+Illatanyag.

A bázisolajam funkciótól függően: olíva, kókusz, ricinus, argán olajok a kedvenceim.

Gyógynövénykivonatok: Szabó Gyuri bácsi bükkszentkereszti tinktúrái(pl. fekete nadálytő, orbáncfű),  illetve Ausztriából hozott természetes kivonatok, de vannak esetek, amikor thaiföldről is rendelek, olyan kivonatokat, amelyek Magyarországon nem kaphatóak.

Szárított gyógynövények: Egy hetedik kerületi masszázsboltból, illetve otthonomból Bükkszentkereszről szedett, vagy szárított formában tárolt gyógynövények. (Pl. levendula, körömvirág)

Illatanyag: Rengeteg fenségesnél fenségesebb illatanyagot képes előállítani az ember természetesen, a citrusos élményhez frissítő citromfüvet, vagy akár frissen facsart citromot is alkalmazok. A mentolos aromákat fodormenta, kámfor, eukaliptuszolaj segítségével állítom elő. Míg az édes illatokat kakaóbab, vanília segítségével teszem teljesen élvezetessé.

Helyezettől függően természetes olajaim mind melegen, mind hidegen egyaránt felhasználhatóak.

masszázsolaj-norbi-masszőr

Kérdése van? Esetleg hozzászólna? Írjon e-mailt: a norbert@kiseri.hu -ra.

Amennyiben elnyerte tetszését a poszt, kérem ossza meg másokkal is, hasznos lehet!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!