http://norbimasszor.hu
Mostanában gondolkodtam el azon, hogy mi is az élet értelme.
Mit tartunk fontosnak vagy éppen mi az amit éppen mellőzünk.
„Mi van ha az az élet értelme, hogy értelmet adj az életednek.”-Egy mondattal így jellemezném az élet értelmét. Mindenki számára más fontos, valaki pénzt, családot szeretne, valaki hatalmat, és olyan is van akit elvakít a felszínes csillogás, olykor-olykor bármit megtenne ezért.
Igen, emberek vagyunk és különbözünk, a hangsúly mindig a megvalósításon van. A probléma ott kezdődik, amikor egyes emberek fontosabbnak tartják magukat és más emberek életét tönkreteszik, veszélyeztetik saját céljaik elérése érdekében.(és most nem a bankrablókra gondolok, sokkal negatívabb emberekkel találkozhatunk a hétköznapokban is.)
A lényeg abban rejlik, hogy tegyünk rendet a fejünkben, és mindig tisztességes utat válasszunk magunk előtt. Tudatosítsuk, hogy a dolgoknak ára van és igenis meg kell hogy küzdjünk értük, nincs könnyebb út. Ennek az értékrendnek a felállításában, kiváló segítség lehet a sport.
Sportok közül a testépítés alapjába véve jó lenne,  ha nem arról szólna a konditerembe járók 90%-ának az élete, hogy 1-2 hónap alatt legyünk izmosak, koxoljunk, és tudjunk feszíteni a csajoknak a strandon, a diszkóban, a Facebookon  hanem, hogy egy normális értéktendet felállítsunk, kitartsunk a mindennapokban, illetve sportoljunk.
(Ennek a szemléletnek a terjedésében nagy segítséget nyújt az interneten Drugs Bunny,  akinek a kalandos életútját, tanácsait, tapasztalatait könnyen meglehet találni a google segítségével.)
De nagyon eltértem már a témától,  az élet értelmének lényege szerintem,  a célok kitűzésével kezdődik. Legyenek rövid és hosszú távú célok az életben.  Mellesleg célok nélkül szerintem nem lehet élni, vagy legalábbis nagyon nehezen, ezért ez az első lépés, hogy tartalmasabb életet éljünk. (Persze figyeljünk oda, hogy ezek a célok ne elérhetetlen célok legyenek, mert akkor könnyen lehet kudarc érzetünk)
Illetve kerüljük el a csak anyagi vágyakat is.
Találjunk egy egészséges középutat,
sokszor hangsúlyozom, hogy örüljünk a kis dolgoknak is, mert enélkül nem lehetünk boldogok.
Fontos, hogy figyeljünk oda másokra is.
Az élet értelmét befolyásoló tényezők:
-Hosszú távú célok
-Rövid távú célok
-Környezet
-Családból hozott értékrend
A családból hozott értékrenden hosszabb idő alatt, de tudunk változtatni, viszont az összes többin bármikor saját magunk változtathatunk.
Gondolkodjunk el eddigi életünkön, érdemes így élni vagy nem?  A határ a csillagos ég lehet,  hisz csak az akaratunktól függ mit érünk el, lépjünk ki bátran az áldozat szerepből.
Kitartást kívánok hozzá.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!