http://norbimasszor.hu

Telnek múlnak az évek, az elmúlt hetekben töltöttem a 24.-et,  ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy egy évvel több lett és már 7 éve köteleztem el magam a masszázs, az emberek iránti önzetlen segítés, és a gyógyítás iránt. Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy úgymond számot kell adnom eddigi életemről magamnak.

Amire büszke vagyok, hogy továbbra is a tanulás, fejlődés motivál, szinte nincs olyan nap, hogy ne tanulnék valami újat, legyen ez szakmán belül, vagy akár szemléletmód is, úgy érzem nyitott vagyok. Mindemellett nagyon fontos dolognak érzem az őszinteséget, mint erényt felvállalni, illetve a becsületesség, ha valamiben nem tudok segíteni, akkor egyből tájékoztassam róla páciensemet. Van még egy dolog, ami talán az egyik legfontosabb, mégpedig, egy nagy igazság az, hogy felvállalom a felelősséget az életemért.

Amikor erre gondolok, nem csupán arra célzok, hogy valamilyen tett miatt felvállalom a felelősséget és, mint egy „lehetséges dologról beszélek”, hanem sokkal inkább minden tettemért, amit az életben teszek.  Már anno a Szállodai Masszőr karrieremben is volt egy titkos szó, ami annyi volt: „Megoldom”. – Nehéz hirtelen jó döntést hozni, viszont a többet jelent tenni valamiért,  mint otthon ülni és várni a sült galambot. Sajnos a magyar mentalitás olyan, hogy nagyon sokan másoktól várják el a segítséget, a többletinformációt, sőt még a gyógyulást is. A gyógyulás 50%-a Páciens hozzáállása és a legjobb terapeuta is „csak” 50%-ot tud hozzátenni a gyógyuláshoz. Nem várni kell arra, hogy jobb lesz, hanem tenni érte.  Az egy jó kezdő lépés lehet, ha felhívom a terapeutát és időpontot egyeztetek vele, nyitott vagyok a kezelés iránt, megfogadom a tanácsokat, de az már a saját érdekem, hogy „mindennap betartom-e vagy becsülettel elvégzem a tornát(megiszom a folyadékot,stb.) .

Ne várjunk attól gyógyulást, hogy hirtelen eszünkbe jut, és , mint lelkiismeretünket nyugtatva gyorsan úgy csinálunk, mintha tettünk volna valamit.- Rendszeresen, kitartóan kell végezni mindent, és előbb utóbb lesz eredmény, de túl elkanyarodtam már a témától, mert amikor az ember úgy kezd el gondolkodni, hogy a saját életéért Ő a felelős, akkor kinyílik a világ, végtelen lehetőségek tárháza borul elénk.  Rá kell jönnünk, hogy nem a politika, népcsoportok felelősek az életünkért, hanem csakis SAJÁT MAGUNK és döntéseink.

Milyen lépéseket tehetünk, hogy kezünkbe vegyük életünket?

-Első körben nézzünk utána mindennek, szerezzünk információkat, mielőtt valamit teszünk.

-Felejtsük el az „adjál”, nekem jár és hasonló tartalmú szavakat, helyette megoldom, kivitelezem, végigcsinálom szavakat használom.

-Nem keseregni, hibáztatni kell másokat, hanem koncentrálni a dolgokra és gondolkozni.

Merjük felvállalni a felelősséget, mert élni csakis így érdemes!

Röviden ennyit szerettem volna. Kérdése van? Hozzászólna? Írjon e-mailt: norbert@kiseri.hu

IDŐPONTOT KÉREK MOST!