http://norbimasszor.hu

Előfordul, hogy szörnyen kínzó fejfájás tör ránk, épp abban a pillanatban, amikor leginkább szükségünk lenne teljesítőképességünkre, figyelmünkre. – Ebben az esetben sokszor nyúlunk a táskánkba az, úgymond „életmentő” kapszuláért, fájdalomcsillapítóért, pirulákért, viszont ilyenkor azzal legyünk tisztában, hogy ebben az esetben csak a tüzet oltottuk el és a parázs még izzik, sőt arra a pillanatra vár, hogy mikor lobbanhat újra és újra egyre nagyobb lángra.

Ne a tünetet kezeljük

Fejfájásainkat rengeteg tényező okozhatja, legyen szó a nyaki csigolyák rendellenességeiről, a fejet érő betegségeken, működés zavarokon át, a folyadékháztartás felborulásától vagy éppen az izommerevségről is.

Osztályozzuk fejfájásunkat

Komoly szinte szúró, már-már elviselhetetlen fejfájásnál azonnal érdemes orvosunkkal konzultálni, viszont az időről időre jelentkező fejfájásainkat magunk is kezeltethetjük masszázs terápiával, az izmok ellazításával.

Fontos tudni

A merev izomzat nem csupán az idegrendszeri kommunikációt, mozgásunkat korlátozhatja, de nagyban hozzájárul a keringésünk állapotának milyenségéhez is, ezáltal akár elkerülhetjük a hosszútávon fennálló meszesedést is és több oxigént juthat élő sejtjeinkhez.

Mi történik masszázs során? Hogyan javul keringésünk?

A masszázs során izmaink ellazult állapotba kerülnek, ez annyit jelent, hogy a gyógymasszőr izomrostról-izomrosta lefutásnak megfelelően fizikai ingerrel(ujjával) az izomrostokban létrejövő feszességet stimulálja, nyújtva, illetve speciális fogásokkal korrekciót végez. Az izmok lazulnak, de mindemellett egy másik kellemes hatás a bőrhiperémia, bőrpír is megjelenik ennek köszönhetően, a keringés még intenzívebb lesz, és több oxigén jut a sejtekhez. (Sőt a masszázs során hormonok is termelődnek, melyek hozzájárulnak a kellemes közérzetünkhöz.)

Amennyiben a masszőr, úgy véli, hogy a az izomrostok nem oldódnak optimálisan, abban az esetben, ha nincs gyulladás speciális gyógynövénykivonattal enyhíti az izmok feszességét, illetve köpölyt, azaz vákuumkészüléket alkalmaz. Mindemellett a hátékony kezeléshez a lehetőségek tárháza szinte korlátlan, legyen szó az izomstimuláló alacsonyfrekvenciás TENS készülékről, vagy a bambuszrúdtól át a kinesio tape-ig, sőt a egyes esetekben a DORN féle manuális technikák alkalmazása is hozzájárul az egészséges izomállapothoz.

Házi feladat? Hogy micsoda?

A masszázs utáni laza izomzat állapotát többféle kíméletes gyógymóddal is ki tudjuk egészíteni, hosszútávon fenntartani, viszont az egyik legeredményesebb módszer a folyamatos nyújtás, illetve önkorrekciós gyakorlatok kivitelezése, esetleg tape.- Ennek köszönhetően nem áll vissza izomzatunk, és keringésünk is optimalizálódik.

Mit javasol a masszőr?

Fejfájás esetén a nyak és a felső hát izomzatának rendszeres ellazítása masszázsa, nyújtása javasolt, de mindemellett kiegészítésként az állkapocsízületet alkotó izmok feszességének oldása is ajánlott. Fontos még a megfelelő folyadékmennyiségre való odafigyelés (2-3 liter/nap), ezt személyes tapasztalatom útján is ki merem jelenteni, hogy izmaim merevebbek szoktak lenni, ha kevesebb vizet fogyasztok. Illetve ha a folyadékháztartás rendbe van téve, akkor a nagymennyiségű vitaminbevitelt is ajánlani tudom.

+1-> Megfelelő alvás este 10-órától reggel 6-óráig, rendszeresen.

A laza izomzat eredménye

Az eddigi merev, görcsös izmainknak „köszönhetően”, a keringés se tudott optimálisan működni, lehetséges, hogy kevesebb oxigén jutott sejtjeinkhez, mely fejfájásunkat is okozhatta. Masszázs, illetve az alkalmazott technikák, tanácsok hatására, ezek a panaszok csökkenhetnek illetve teljesen meg is szűnhetnek, és ennek köszönhetően jobb életminőségben élhetünk a mindennapokban, önfeledten élvezhetjük családunk, barátaink társaságát.

2

Kérdése van? Esetleg gyakran fáj a feje? Izmai merevek és görcsösek? A vállait nyomó terhek miatt szinte fel se bír egyenesedni?

Írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu –ra, vagy hívjon telefonon a 06/30 5949225-ös mobiltelefonszámon, amiben tudok, segítek.

Amennyiben elnyerte tetszését bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!