http://norbimasszor.hu

Egyik napról a másikra véget ért a rengeteg kánikulát kínáló nyár, és vettük észre , hogy bizony 15-20 fokkal is hidegebb lehet, ez testünket, sőt a lelkünket is megviseli. Nemcsak a fronthatások, de a napos órák számának csökkenése is hozzájárul fáradtságérzetünk növekedéséhez. Ilyenkor nem csupán immunrendszerünk erősítésére pl. emelt vitaminmennyiség, de masszázs szokásainkra is érdemes hangsúlyt fektetnünk.

Mire figyeljünk oda a masszázsnál ősszel, illetve a téli időszakban?

A hűvösebb időjárásnak „köszönhetően” izmaink feszesebbek, jobban igénylik a masszázst, viszont a masszázs előtt a meleg zuhanyzás csodát tehet, nem csupán izmaink lesznek lazábbak, de nyirokkeringésünket is fokozza, mellyel a masszázs még eredményesebb lehet.  Zuhanyzás után,  ajánlott a köntös, illetve meleg lábbeli, míg a masszázs el nem kezdődik.

A hideg időben végzett masszázsnál különös figyelmet szentelünk, annak , hogy a páciens még véletlenül se fázzon meg masszázs során, folyamatos takarás, meleg takaróval, törölközőkkel.

Az ősszel/télen alkalmazott masszázs vivőanyagok is kellemes édeskés illatúak, illetve melegítő hatásúak, melyek  nagyon jól tudnak esni az érintésre vágyó testrészeinknek. Növényekből/Gyógynövényekből a levendula, ilang-ilang, fahéj illóolaj kellemesen kényezteti érzékszerveinket a hűvösebb időben is.  Ebben az esetben is a környezethez alkalmazkodó masszázs fogások is dinamikusabbak, intenzívebbek mindemellett fontos dolog, hogy ne fájjon, ezért az érzékenyebb területeken pl. rombuszizmoknál, vagy a trapéznál, nagy körültekintést igényelnek. A masszázs hatását a gerinc melletti izomzat mikro masszázsa teszi teljessé, illetve szükség esetén meleg pakolással is tovább fokozhatjuk az ellazult állapotot. A meleg pakolást egy speciális zselés anyaggal végezzük, mely jó hőtartó hatásáról ismert.(Igény, illetve egészségügyi javallat esetén meleg iszappakolás is kérhető.) Masszázs befejeztével a gerincen elhelyezett Breuss masszázshoz használt papír is segíti a melegségérzet megőrzését illetve mély gerinc melletti izmok ellazulását.  A masszázs után egy meleg gyógynövény(komló, orbáncfű,macskagyökér) tea teszi teljessé az élményt.

hüvösidő-masszázs

Kellemes relaxációt a hűvösebb időben is!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!