http://norbimasszor.hu

Meddig normális a közösségi média használata?Elengedhetetlen a nagy közösségi oldalon való szereplés?
Mit osztunk meg a nagyvilággal?
Érdemes-e egyáltalán? Férfiak és nők viszonya a facebookon belül?  Az általunk kialakított image kép menedzselése és a közösség elvárásainak való megfelelés vagy kapcsolattartás?
Mostani bejegyzésemben a közösségi médiáról és az ego csapda kapcsolatáról írok önöknek. Tartsanak velem.

Mi is valójában a közösségi média célja?
Eredetileg a rég nemlátott ismerősökkel való kapcsolattartásra (pl. volt osztálytársak) találták ki a közösségi oldalakat (myvip, iwiw,stb..)
Viszont a forradalmi változást a Facebook hozta meg, úgy gondolom, hogy az üzenőfal, és a mobil funkciók miatt, ami nagyon sok információ közlését teszi lehetővé.
A Facebook jó dolog…  Lenne,  ha nem lenne olyan kék:)  Viccet félretéve a Facebook tényleg jó dolog , ha megfelelően használná minden egyes ember. De sajnos nem így van,  nagyon sok a tükörben fényképező önjelölt testépítő, a fiúk szexuális érdeklődését pucsító testtel, csücsörítő szájjal felkeltő lány, akinek csak ezzel sikerül népszerűségre, lájkokra szert tennie.  Ha bevalljuk vagy nem, ez tudat alatt létezik.  Aki nem néz ki olyan szépnek és nem tud semmit se mutatni a „nagyvilágnak” vagy legalábbis az ismerősöknek, annak megmarad a népszerű celebek, zenei videók, idézetek megosztása…
Valljuk be,jólesik, ha belájkolják posztunkat,fényképünket úgy gondolhatjuk népszerűek vagyunk és újabb hasonló tevékenység végzésére ösztönöznek, valójában pedig csak egy számítógép illetve mobiltelefonon osztjuk meg azt, amit szimpatikus viselkedésnek gondolunk.

Mindenki másol mindenkit, ezt meglehet figyelni a facebookon is,  nincsenek igazi egyéniségek,  tonna számra jönnek a hasonló képek, videók, bejegyzések, idézetek.
Vajon érdemes beolvadni?
Véleményem szerint egyáltalán nem, viszont ha nem ugyanazt teszem, mint a többiek akkor nemkapok lájkot és akkor nemleszek népszerű? – Merül fel a kérdés,  és ez az igazi ego csapda.
Úgy gondolom,  hogy az ember kíváncsi természetű lény és akit fontosnak gondol, tartani akarja vele a kapcsolatot azt „úgyis megtalálja pucsító kép” nélkül is. Nem attól lesz valaki különleges ember, hogy ösztönlény módjára viselkedik, megteszi facebookon azt amit talán a való életben sosem tenne meg, mindezt a közösség erejére hivatkozva.
Legegyszerűbb az ha ismét példát hozok fel,  pl. Valamelyik nap facebookon láttam wczéssel kapcsolatos bejegyzést, amit nemhiszem, hogy egy metró kocsiban valaki kimerne kiabálni, de valami miatt az egyén facebookon ezt menőnek gondolja, vagy a másik példa mit ettem, mit iszok, hogy ‘berúgram’, hol vagyok típusú bejegyzések, amik szerintem felesleges dicsekvésnek, ego fényezésének minősülnek-ezzel is bizonyítom az ismerősöknek, hogy én nagyon jó életet élek, valójában meg inkább a helyszínek, események,valós kiélvezésére kellene koncentrálni szerintem. Ha jó a buli, a társaság akkor nem a telefonomat fogom nyomkodni.

Hogyan tudunk kikerülni az ego csapdából?
A válasz egyszerű, elfogadjuk önmagukat, nem követjük a mások általi mintákat, lemondunk a lájkokról, amivel valós népszerűségünk nem csökken, csak megszabadulunk a külsőségektől és elkezdünk élni a Facebook, és a többi közösségi média előnyeivel. – Egyedi dolgot, értéket teremtünk.  Nem attól leszünk menők, hogy a fényképeken erotikus kisugárzást veszünk fel, hanem minőségibb posztokat írunk és így olyan közeggel kerülünk kapcsolatba, akik hasonló gondolkodással rendelkeznek, mint ön, ebben rejlik a Facebook előnye és nem a pornófilmekból jól ismert POV kameraállásból. Találjunk meg az egyensúlyt. Fogadjuk el önmagunk és a világ is elfogad bennünket-Hagyjuk el az ego csapdát, éljünk minőségibb, boldogabb életet.

Amennyiben tetszett bejegyzésem kérem osssze meg a közösségi médián is, hogy minél több emberhez eljuthhasson. Köszönöm.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!