http://norbimasszor.hu

Több helyen fellelhető az interneten, hogy tilos a kismamákat masszírozni. A várandóság ideje alatt rengeteg testi változáson megy keresztül a leendő anyuka. A testsúly növekedés – „pocakosodás” következtében a gerincoszlop előre húzódik – ez pedig az izmok túlterheléséhez vezethet.

Kismama masszázs: a kismama izomfájdalmainak megszüntetéséért és kellemes közérzetért.

Fájhat a derék, csípő és az egész hátizomzat. Saját magam fejlesztésekor gyakran járok Bécsbe és ott már természetes, hogy kiegészítő terápiaként felírják a masszázst a kismamák számára.


A masszázs egy teljesen egészséges terhességgel állapotos kismama számára nem jelent több kockázatot, mint a napi terhelés és tevékenységek elvégzése. Én a hagyományos gyógymasszázs elemeket használom kismamák kezelése során (kifejezetten ügyelek arra, hogy ne okozzak vérbőséget a kismedencei tájékon, hasat egyáltalán nem masszírozunk).

Milyen időközönként jöhet a szakember:
– az első 12 hétben nem javasolt a masszázs,
– a 12. hét betöltése után lehet masszíroztatni.

Általában jellemző, hogy egy-egy masszázs is jótékony hatású, de ha megengedhetik maguknak, érdemes heti rendszerességgel – egyszer-kétszer – felkeresni a masszőrt. Ez mindenképpen csökkenti az esetlegesen fellépő kellemetlenségeket, segít megőrizni a jó közérzetet a magzat védelme érdekében.

Ne feledjük a kismama masszázs egy speciális terület, amely jól felkészült szakembert igényel.

Írásom végén pedig megosztanám egyik volt kismamám, Baloghné Gál Ibolya véleményét, arról, hogy mit tapasztalt masszázs során:

Szia Norbi! Én már túl vagyok az első szülésemen, de nagyon hálás vagyok neked, hogy mindig rendelkezésemre álltál és segítettél ebben az időszakban. A kismama hát-és vállmasszázsaid szuperek. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Tudom sokat félnek a kismamák közül a masszázstól, de szakemberhez kell menni, és akkor nem lesz semmi baj. A derekamat nem masszírozta, pont a vérbőség miatt, de a hátamnak mennyei volt, úgyhogy hajrá 🙂

Baloghné Gál Ibolya

IDŐPONTOT KÉREK MOST!