Visszér – nem csak esztétikai probléma

Olvasási idő: 2 perc
Korábban már írtam a visszérről,  de azóta többen is megkerestek ezzel a problémával, úgyhogy kiegészítettem előző cikkemet még pár hasznos tanáccsal.  Kialakulásában szerepet játszik a mozgásszegény életmód, ülő vagy álló munkavégzés és a mozgás szegény életmód is. Ezek következtében az alsó végtagjainkban megnő a nyomás és kitágítja az ereket, a keringés lelassul és csökken a sejtek oxigénellátása és a bomlástermékek elszállítása. Mondhatnánk úgy is, hogy a vénákban elkezd megalvadni a vér és ez akár trombózishoz is vezethet. Ezért ha elszíneződést látunk és egyre jobban húzódik felfelé a combon forduljunk orvoshoz, számos kezeléssel meg lehet szüntetni a visszerességet.
norbimasszor-visszeresláb

Sajnos a hajlamot nem tudjuk megszüntetni, ezért érdemes odafigyelni a megelőzésre. Összeszedtem néhány pontot amelyek betartásával csökkenthetjük a kialakulás esélyét:

1. Rendszeres testmozgás, ezáltal megszabadulunk a felesleges kilóktól, így lábunknak kevesebb terhet kell viselnie.
2. Magassarkú lábbeli viselése tilos!
3. Járkáljunk mezitláb amikor csak lehet.
4. Polcoljuk fel éjszakára a lábunkat.
5. Sokáig behajlítva tartani a lábat tilos, és soha ne nehezedjünk rá csak az egyik lábunkra!
6. Kerüljük a forró fürdőt és szaunát.
7. Rendszeres hideg lábzuhany.
8. Kerüljük a szűk ruhadarabokat.

Bár könnyen megszabadulhatunk a visszerességtől, az újbóli kialakulás esélyét teljes életmódváltással is csökkenthetjük. Figyeljünk oda táplálkozásunkra, mozogjunk rendszeresen, fogyasszunk sok C és E vitamint.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.