http://norbimasszor.hu
Valljuk be,  Magyarországon nagyon nehéz a megélhetés, nincs pénz, van mikor a szülő azon gondolkozik mit ad a gyermekének enni, melyik csekket tolja el stb. , úgy gondolom mégis van kiút ebből a csapdából,  vagy legalábbis ebből a felfogásból.
Tudom 22 évesen talán furán hangzik ez a számból,  holott legtöbb kortársamnak az élete arról szól, hogy hétvégenként hol rúgjon be,  kivel szeretkezzen, illetve a média is ezt a képet igyekszik belénk „nevelni”.  Vegyük például a német mintára készült éjjel nappal budapestet. Miről is szól?  Sok jellemtelen ember, nem csinál valójában semmit,  értelmetlen dolgokon vitatkoznak, verekednek, szexelnek össze vissza, és mindenki iphonenal járkál, holott senki nem dolgozik, olyan keményen, vagy nincs olyan munkája(pl. Ügyvéd) amivel ezt a pénzt  elő tudná teremteni.  Persze, hogy szponzori telefonokról van szó,  de valójában a média ezt akarja mutatni a fiataloknak, hogy ne dolgozz, simlizz össze vissza és hopp nagyon menő leszel, tévében szerepelhetsz, és majd egy” falunapon” tudsz haknizni, büszkén elmondhatod én vagyok az xy celeb ebből  a sorozatból.
Nézzük a másik oldalt:
Nem tudom elképzelni, hogy valakinek ez legyen a szórakoztató egy fárasztó nap után, hogy ilyen dolgokat  néz, és ismerősi körében erről beszélget.
-Ez egy felszínes világ…
Valahogy a munka értéke elveszett,  semmire nem nézik azt a típusú embert aki dolgozik, hajt és megvalósít célokat az életében .
Sajnos csak az számít milyen ruhában járkálsz, milyen telefonod van stb.
Holott az igazi értékek,  kezdenek eltűnni.
Barátság? – Facebookon bejelölsz valakit, talán ennyit jelent.
Család? Szerelem? A mai világban minden úgy van kitalálva, hogy egyszer minden véget ér,  válj el, mert ez a trend.
Hiába vetted meg tavaly 150ezerért a Samsung Galaxy SIII-at, már most az ciki,  vegyél S4-et, de már ősszel jön az iPhone 5S.
Remélem érthető volt, amire célozni szerettem volna.  Egyszerűen úgyérzem, hogy az átlag embernek annyi célja van, hogy fogyasszon fogyasszon, ha nincs pénze vegyen fel személyi kölcsönt, de fogyasszon akkoris.
De hát a szomszédnak nagyobb a plazma tv-je! – Sokszor találkozok ezzel a hozzáállással is, sajnos így soha nem leszünk boldogok.
Szemléletet kell váltani,  és valahogy ki kell szakadni az állandó trendeknek való megfelelésnek, mások véleményének rabságából.
Csak akkor vásároljunk ha tényleg szükséges. Ha nincs pénz akkor is próbáljunk meg  spórolni, viszont ha egy dohányos/alkoholista ember mondja, hogy nincs pénze, akkor nem érdemes vele törődni, mert ha reálisan gondolkodna, akkor lemondana önző kis tevékenységéről, és máris lenne pénze.
Keressük példaképeket, olyan embereket akik normális értéktendet követnek.
Örüljünk az apró dolgoknak,  például, hogy ma kisütött a nap,  vagy megleptük valamivel a körülöttünk lévő embereket, esetleg segítettünk nekik, önzetlenül. -Kezdetben nehéz elindulni a változás útján, viszont ahogy rajta haladunk, rájövünk arra, hogy csakis így érdemes élni.
Tegyünk egy lépést érte, még ma.
Csakis Önmagunk tehetjük szebbé életünket.
Amennyiben tetszett bejegyzésem írja meg véleményét e-mail címemre: kiserinorbert@gmail.com
Köszönöm, hogy elolvasta posztomat, tartson velem továbbra is, egy boldogabb élet reményében.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!