http://norbimasszor.hu

Segítségnyújtó kéz

Beleszületünk egy családba, minden ezzel járó programozás, tudás és ismeretek jobb esetben elsajátításra kerülnek, viszont valamit nagyon nehezen tudunk alkalmazni, az anyagi síkon való teremtést.

Sokat panaszkodunk: keveset keresünk, nincsen rendelkezésünkre álló pénzösszeg, nemtudom miből vegyek ezt és azt. Talán lerágott csont a téma vagy offtopic, de hasznos lehet mindenki számára, aki elolvassa.

Hogy teremtsünk anyagi síkon és miért is érzem azt, hogy segítenem kell azoknak akik elolvassák?

A válasz egyszerű, még emlékeimben él, hogy szegény családból bizony nem egyszerű az út, emlékszem arra a kisfiúra, akit a focisuliból amiatt zavartak el, mert márkás focicipő helyett csupán egy kínai tornacipőre futotta. – Ilyenkor az emberbe örökre beleég valami, kezdetben düh, félelem, de az idővel megérti, hogy az élet néha ad, máskor meg elvesz. Nos, azoknak az embereknek szeretnék segíteni, akik tudják, hogy valami nincs rendben és tenni is akarnak azért, hogy kitörjenek ebből a körből, amiből talán egyre nehezebb. – De lehetséges!

A lépések a következők

Hmm… Nincs biztos receptúra, mert ha lenne, akkor mindenki anyagi jólétben élne, viszont vannak olyan erős irányelvek, amelyek segítségével könnyebben megy az anyagi síkon való teremtés.

Sok múlik azon, hogy mivel és hogyan töltjük időnket

El kell döntenünk már az elején, hogy 3-4 óra tévénézés, Facebookozás a fontosabb vagy pedig a tanulás, fejlődés és az, hogy irányítsuk életünket. Azt vettem észre, hogy jómódú családoknál sokszor töltik az estét a tv nézés helyett önfejlesztéssel, legyen szó sakkról, olvasásról vagy bármilyen olyan dologgal, amitől többek lehetünk, vagy jobban érezhetjük magunkat.

Ne feledjük el, a világ nagyon hamar változik, ha nem tanulunk, akkor azt vesszük észre, hogy egyre szűkülnek lehetőségeink és ezzel egyenes arányosan a fizetésünk mértéke is csökkenhet. Tanuljuk meg, hogy ha olyan munkát végzünk, amit nagyon sokan eltudnak látni, azt bizony nem fogják értékelni anyagiakban, csak egy könnyen pótolható “humán erőforrás lesz”. ( Annyira nemszeretem ezt a kifejezést,de kifejezi a munka világának ridegségét.)

De hát felénk a faluban nincs munka

Ha tanulunk, kinyílik a világ, de a legjobb lehetőségek sem repülnek a szánkba – Nagymamámat idézve. Mi lenne, ha kizökkennénk a komfortzónánkból és oda költöznénk, ahol van ilyen munkára lehetőség? Nehéz lesz? Lehet nemfogunk enni? Vagy esetleg még nagyobb gáz lehet? Benne van a pakliban, de ha folyamatosan azon dolgozunk, hogy jó legyen és belerakjuk, a szívünket az eredmény meglesz. Erre is lenne egypár történetem, de a lényeg az, hogy gondoljuk át és lépjük meg amint csak tudjuk. Ne húzzuk az időt, mert bizony 20 év múlva se lesz jobb lépni…

Ne csábuljunk el a felszínességre

Igen, ilyen reklám, olyan kütyü és minél intelligensebb egy ember annál jobb érveket és meggyőző retorikát alkalmaz a vásárlásra. A lényeg csak annyi, hogy olyan dolgokat vegyünk, amire tényleg szükségünk van. Ha látunk, egy terméket hevesebben ver a szívünk, magunknak akarjuk, önzően birtokolni és soha el nem engedni vagy néha menőnek érezni magunkat. Sőt valaki a még meg nem keresett pénzét is kockára teszi, csakis eme vágy miatt, hitelt vesz fel, eladósítja magát. Ez főként alacsony jövedelem esetén jelenthet nagy kockázatot.

Tanuljuk, meg 3 dologra vehetünk fel kismértékű hitelt ha nagyon szükséges:

– egészség (pl.hirtelen kitört fog, csípőprotézis)

– tanulás (egyetemi vagy szakmai továbbképzés.)

– lakás (valahol élnünk szükséges.)

Plázában sétálva úgy érzem, mindenki elfelejti az örök mondást, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Egy új mobiltelefon, 4K TV, autó vagy bármely egyéb “díszlet” nem ér annyit, hogy emiatt plusz terheket vegyen a vállára az ember és amiatt izguljon, hogy visszatudja-e fizetni.

Plázában vásárlásGondos tervezés

Igen, hogy az anyagi síkot totális kontroll alatt tartsuk, realizálnunk kell: mire költök most? Szükséges-e ahhoz hogy életbe maradjak? A gumicukor vagy a chips fontosabb vagy, hogy sokáig élvezzem ki a testemet?  Persze nem kell aszkéta életet élni, az se jó, de húzzunk egy szoros határt és ne lépjük át. Ami a legfontosabb, hogy naplószerűen írjuk a kiadásainkat, mert hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk és bizony sok kicsi sokra megy. Ha már csak napi 100 Ft-os kávéval számolunk azis 365×100=36.500 Ft/év. Ha minimálbéren vagyunk, az már egy évben félhavi fizetés, csak is kávéra… Mi lenne, ha ezt egy jó könyvre költenénk?

Kerüljük a káros szenvedélyeket

Ciginél és alkoholnál még rosszabb a helyzet és nem csupán az árakkal kalkulálunk, de az egészségügyi kockázatok is az egekbe szöknek ilyenkor. Igen, sok faluban nincs más szórakozási lehetőség, ehelyett van egy kocsma, vagy diszkó és a helyiek elmennek “bulizni”, azt a maradék kis pénzüket elkölteni illúziókra, majd amikor jön a valóság az még kegyetlenebb lesz. Ha tanfolyamra, képzésre költi és tölti ezt a pénzt és időt az ember, akkor már jobban járt, mert nem csupán egy lyukas vödröt próbált vízzel megtölteni…

Gondolkozzunk el mindezen, mérlegeljünk és döntsünk… Mi a fontosabb számunkra igazán az életben?  Ennek az útnak a bemutatásában szerettem volna segíteni most.

Kihangsúlyozom, hogy ezek csak irányelvek, nincs biztos út vagy garancia, viszont személyes, átélt tapasztalataim útján, úgy éreztem valós segítséget nyújthatnak és hiánypótlóak az anyagi teremtés témájában.

Használják egészséggel!

Ha bármilyen kérdése lenne az anyagi síkon való teremtéssel, spiritualitással kapcsolatban vagy bármiben tudnék segíteni, hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .
Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.
Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!