http://norbimasszor.hu

Itt a nyár, előkerülnek a könnyedebb lábbelik, a tél által megviselt lábunk újra fellélegzik, hisz nem csak lelkünket viselte meg a hosszú szürke időszak, de a testünk súlyát viselő talpainkat is. Fellélegezhetünk, mennyei érzés szabadon járni újra, de ne felejtkezzünk meg talpunk ápolásáról se a jó időben.

Nyáron sokkal könnyebben kiszárad a bőrünk, erőteljesebben előjönnek a bőrkeményedéseink, sőt a túl lapos, vagy épp túl magas lábbeliktől bedagadhat a bokája is. A fokozott izzadás következtében ásványi anyag készletünk kiürülhet, ez a vádli begörcsölését éjszakánként. Mit tudunk tenni, hogy elkerüljük ezeket a problémákat  és gondtalanul egészségben élvezhessük a nyár minden pillanatát?

Tippek, trükkök, apró praktikák az egészséges és könnyed láb érzéséhez:
-Reggelente váltózuhany, mely nemcsak frissítő hatású, de a nyirokkeringésnek is hasznos.

-Ha ülőmunkát végez, óránként legalább tegyen egy kis sétát, tornázzon, ha erre nincs lehetősége, akkor ülő pózban a láb ízületeinek átmozgatása javasolt.

-Keressünk babot vagy apró nem éles kavicsokat talpunk önmasszázsához.

-Esténként a nap végén végezzünk gyertya gyakorlatot, vagy bicikliző tekerés szerű mozdulatokkal mozgassuk át a lábizmokat.

-Használjunk gyógynövényekből készült krémeket, a vadgesztenye krém a feszülő erek nyugtatásában, a körömvirággal bőrünk ápolásában, míg mentolos tartalmú krémekkel
hűs érzést biztosíthatunk végtagjainknak a legforróbb napokon is.

-Válasszunk kényelmes lábbelit, mely a hosszú sétákat is jól bírja, mindemellett ha aszfalton sokat járunk érdemes odafigyelni,
hogy a talpa ne melegedjen túlságosan át, a vékony talpú lábbeli akár meg is égetheti a talpunkon lévő bőrt.

-Nyáron folyamatosan pótoljuk a kiürülő ásványianyagokat, különösen a megnézium-ra figyeljünk oda, mert az izzadással könnyen elpárolog testünkből, és izomgörcsök jöhetnek létre.

-Az ásványianyag bevitelen kívül a magas vitamin és folyadékbevitel is rendkívül fontos. A melegben nagyon jól tud esni egy borsmenta, vagy citromfűből készült tea.

-Az első nyári lábbeli viselése előtt érdemes egy sós áztatást alkalmazni, láb peelinggel kiegészítve az elhalt hámrétegek eltávolítása érdekében.

-A rendszeres masszőr által végzett talpmasszázs/ideg inger terápia segít megőrizni talpaink egészségét.

Figyeljünk oda lábainkra, mert egy életen át szolgálnak ki minket!

lábápolás-norbi-masszőr

Kérdése van? Hozzászólna? Esetleg van egy tuti tippje lábfajdalmakra? Írjon e-mailt norbert@kiseri.hu.

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is. Köszönöm! Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!