http://norbimasszor.hu

A Wellness, saját testünkkel való foglalkozás reneszánszát éli kis hazánkban, rengeteg a szolgáltatás, nagy a harc, de vajon tényleg masszázst értünk a masszázs alatt és valójában masszőr, az aki masszírozni jön el hozzánk?

Sajnos a fejekben van egy kis zűrzavar, sokan úgy gondolják , hogy a masszőr szakma, egy fizetéskiegészítő tevékenység, melyet sokan hobby-ból végeznek családon rokonokon(„Jó a kezed szindróma.”), míg mások a prostituáltat látják a masszőrökben. -Érdekes feltevések,  de egyik se igaz, mármint a gyógyító tevékenységre.

A masszázs egy hivatás, sőt tovább mennék, egyenesen egy életforma. Amióta 2008-óta belekóstoltam a szakmába, nap, mint nap tanul új dolgot az ember, viszont ez nem a nemtudásból adódik, hanem abból , hogy egyre kinyílik a világ.
Körülbelül 3 és fél év csak a tanulás, illetve több év rutin, már ha lehet ilyet mondani, mert minden egyes helyzet egyedi és
különleges, ezért egyénre szabott kezelést, szakmaiságot és körültekintést igényel.

„Az emberi test nem játék”… Amit az évek alatt nagyon a fejembe véstek, mindez ellenére még mindig van olyan
személy vagy cég, aki ezt a tevékenységet, csak a pénzkeresés miatt végzi semmilyen vagy minimális szakmai előképzettséggel.

Mit tud tenni ÖN, mint masszázs iránt érdeklődő, hogy biztos ne csalódjon a kiérkező, házhoz járó masszőrben?

-Először is ellenőrizzük le, hogy tényleg masszőr-e az illető:

Erről könnyen megbizonyosodhatunk, ha a weboldalon el van helyezve a masszázsra jogosító alap Oklevele. A rizikó kizárása érdekében érdemes minimum gyógymasszőr képzettség, ahol nincs kint ez az Oklevél, bizonyítvány, azokat a Személyeket/ felejtsük el.

Referenciák, jól nézhetnek ki a logók, felsorolások, vagy a partnerek, viszont azt érdemes tudnunk, hogy ha egy terapeuta élő beszéd esetén eltudja mondani, hogy hol-mit tapasztalt, illetve mi a véleménye.

-Képek: Fontos , hogy a masszőr vállalja saját magát, legyenek masszázs közben Róla és használt módszeréről készült képek.

-Videó: Még fontosabb szemléltető eszköz, mellyel biztosra mehetünk, hogy „VALÓDI” masszőrrel van dolgunk.

-Blog-> Fontos, hogy ha egy masszőr blog-ját olvassuk, találkozzunk benne, mind szakmaiságával, mind személyiségével. Helyesírási hibák előfordulhatnak, olykor-olykor, hisz emberek vagyunk, hibázhatunk, de jómagamat ismerve, ha észreveszem, azonnal javítom- akár utólag is.(Persze nem a hibák halmozása a cél.) Hallgassunk belső megérzéseinkre, lehet, hogy jó a cikk, de az is lehet, hogy egy profi újságíró írta, mely egyáltalán nem köthető a szakmaisághoz, sőt akár a kiérkező kollégában is csalódhatunk, mert soha nem lesz annyira felkészült, mint aki utánanéz, tanul, ír.

-Telefonhívásnál: Felveszi, bemutatkozik, segítőkészséget mutat, érdeklődik a probléma után.- Ezek, mind a profi masszőr jellemzői.

-Személyes találkozásnál erős kézfogás, határozott fellépés, „nincs mit takargatnom” hozzáállás.

-Beszélgetéseknél nem terel, hanem próbál a tehető legpontosabb, szakmai, információt adni, ha nem tud válaszolni utána kérdez, szinte a vele való beszélgetésünkkor érezzük, hogy törődik velünk.

-Masszázsánál érezzük, hogy rutinos, mindemellett óvatos a fájdalmasabb helyeknél.

-Masszázs után az izmok megfelelő állapotának megőrzése érdekében végez kiemelést, nyújtást.

-Mopsz esetleg Francia Buldog kutyával rendelkezik*
norbi-masszőr-masszázs-házhoz-budapest
Kérdése van? Esetleg hozzá szólna a masszőr házhoz témához? Írjon e-mailt: norbert@kiseri.hu

– U.I: Az utolsó válasz a poén volt:) Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!