http://norbimasszor.hu

Már az ókorban is használtak olajokat, elsősorban testápolásra, illatosítására , néha a test festésére is, ezeknek az olajoknak megvolt a magunk szerepe egy egy törzs népének életében, modern korunkban az olajokat széleskörűen alkalmazzuk, a főzéstől kezdve a masszázs vivőanyagaként is. Olajos masszázs után sokakban felmerül a kérdés, hogy lezuhanyozzanak vagy ne, illetve használ-e bőrünknek a masszázs olaj vagy mindez csak egy városi legenda? Cikkünkből megtudhatja , hogy milyen esetekben hagyhatjuk bőrünkön a vivőanyagot illetve mikor távolítsuk el mindenképp a masszázshoz használt olajat.
Két csoportra osztjuk a masszázs során használt olajt, az egyik csoportban az olaj csak, mint vivőanyag, illetve síkosítás(mechanikai) szerepét tölti be, míg a másik csoportban bizonyos jótékony összetevőket mélyebb rétegre juttatunk be.

A masszázs bázisolajai, általában úgy vannak kialakítva , hogy ápolja, hidratálja a bőrt, ezért alapvetően nem ajánlott lemosni, főleg ha bizonyos célt szolgálnak.

Milyen célokat szolgálhat egy masszázsolaj?
Frissítő cél, aromaterápiás cél: Érzékeink kényeztetését, lelkünk megnyugvását támogatják.

Izomlazító, görcsoldó cél: Fájdalmas területeken alkalmazva, masszázst kiegészítően alkalmazzuk.

Alakformáló, zsírégető cél: Nem kell lemosni, mivel a hatóanyagok 6-8órán keresztül fokozatosan szívódnak fel.

Revitalizáló, mélyhidratáló cél: A masszázsolajat nem mossuk le, bőrünk ápolása, táplálása miatt.

Mikor mossuk le a masszázsolajat? 

Ha a vivőanyag nem igényel folyamatos felszívódást, akkor masszázs után 1-2 órával lemoshatjuk, ilyenkor biztosak lehetünk benne , hogy az olaj felszívódott és kifejtette jótékony hatását, illetve abban az esetben, amikor a masszázs olaj kényelmetlen érzést okoz nyugodt szívvel azonnal lemoshatjuk.Ha Spa részlegen tartózkodunk, ne feledkezzünk meg a medencébe, szaunába lépés előtti zuhanyzásról, ezzel elkerülhetjük a masszázsolaj vízbe jutását.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!