http://norbimasszor.hu

5 nap, 3 helyszín és teljes felfrissülés, új célok, boldogabban, mint valaha…

Mi is az az Aqua tour?

Üdv mindenkinek,  ez egy teljesen új téma a blogon, amely arról szól, hogyan tudjuk magunkat jól érezni és megszabadulni a mindennapok nyomasztó fáradalmaitól, rövid idő alatt – egészségesen.

Az aqua tour elnevezés, abból ered hogy meglátogatunk, olyan helyeket, ahol a “víz az úr” vagy legalábbis egy fürdő, természetes tó, vízesés megtalálható, túrázunk, és önfeledten érezzük magunkat, természetesen jó kedv garantált. Tartson Velem! 

3 nap paradicsom Gyulán

Egy hideg téli szerdán érkeztünk meg Gyulára, ahol rövid belvárosi sétánk és ebédünk (Gusto étterem.) után lepihentünk, menyasszonyom megfázása miatt, kis olvasás majd esti séta a Gyulai vár körül. – Nagyon jól esett. Másnap reggel kisütött a nap és amíg menyasszonyom pihent kora reggel a “lábamra vettem” Gyulát, szeretem látni, ahogy egy ilyen kisváros beindul, boltok nyitnak, buszok mennek és az iskolába a diákok szorgosan igyekeznek. Sétáltam, felfedeztem és éreztem, hogy Gyulai vagyok kicsit. Gyulán nagyon kedves és jószívű emberek laknak és persze nagyon sok biciklis is. (Sokszor olyan érzésem volt, hogy nincsenek autósok egyáltalán, ha találkoztam is valakivel nagyon illedelmesen átengedett.)

A délután folyamán párommal kacsákat etettünk a gyulai várkertben majd Békéscsabára mentünk, ott is a fő látványosság egy nagy belvárosi séta volt. Majd visszafelé meghallgattunk egy utcazenészt, aki nagyon szépen énekelt és ettünk egy finom gofrit. – Ezen a napon összesen 19km-ert sétáltam.


A harmadik napra leesett a hó, de szerencsére menyasszonyom jobban lett, így eltudtunk menni a várfürdőbe,  ahol rengeteg élményelem, fürdő gyógyászati rendszer, csúszdák(aqua palotában.) kedves emberek és a napfény sörözőbe kiváló ételek vártak ránk. – Érdemes ide eljönnie annak, aki igazi balneológiai kincsekre vadászik.

Tatai jótékonysági Öreg-tó séta mopszokkal

A városligeti jótékonysági mopsztalálkozók mellett idén első alkalommal került megrendezésre a a Tatai tavat körbesétáló, jótékonysági mopsz túra. Reggel 9:30-tól gyülekező, majd sok-sok kutyás gazdi közösen kerülte meg egészséges tempóban az Öreg-Tavat. Pihenőkkel, beszélgetésekkel és jófej emberekkel körülbelül 2 óra alatt teljesítettük a 6 km-es távot és a végén mindenkinek jól esett egykis forró ital és az, a tudat hogy jót tettünk az állatokért.

Bence-hegyi kilátó és a gyönyörű Velencei tó

“Hegyi gyerekként” mindig is nagyon vonzódtam a vizekhez, bár a Balaton az igazi nagy magyar szerelem, de mindemellett a Velencei-tó is  a toplistámon van. Nyáron gyakran járunk fürdeni Gárdonyba, Agárdra vagy éppen a homokos Velence korzóra. – De most egy egészen új oldalát mutatta meg a Dunántúl eme gyöngyszeme.

Hangulatos utakon érkeztünk fel a Bence-hegyre, mely utakat főként azoknak ajánlom akik olykor lejönnek az autópályáról megnézni a kis apró falvakat, kanyargós utakat és megízlelni a helyi élet felejthetetlen aromáját. – Nemrég adták át a Bence-hegyi kilátót is, amely nemcsak különleges formájáról ismeretes, de immár madár-távlatból is megfigyelhetjük a Velencei tavat, “nád szigeteket”.

Összegzés Aqua tour

Fantasztikus érzés utazni és felfedezni Magyarország legapróbb és egyben legszebb részeit is, de mindemellett nagyon fontos az is, hogy mindezt egészségben és jó közérzettel tegyük meg. – Sok túrázás, kikapcsolódás az egészség záloga. Remélem bejegyzésem adott, annyi ötletet, motivációt, ami alapján Ön is belevág hasonló jellegű programba és jobb életminőségben élhet.  Szurkolok ehhez! Hamarosan jelentkezem!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!