http://norbimasszor.hu

Fontosnak érzi, hogy tudja mit visz be? A piacon milyen zöldséget kap? Mit talál a hentesnél? Milyen tartós az a ruha, amit megvásárol?


Én úgy gondolom, hogy csak úgy lehetünk tényleg egészségesek, ha odafigyelünk arra is, hogy amit fogyasztunk, és amit bőrünkre kenünk az valóban az, amiből készült. Előzőleg kitértem rá, hogy a masszázs vivőanyagaim saját és az idősebb mentoraim által fejlesztett természetes olaj és krém receptúrája. A mostani bejegyzésemben picit bővebben írok az olajaimról, hiszen új összetevőkkel egészítettem ki a korábbi, igen sikeres önmagam által készített masszázsolajkombinációkat.

Mit kell tudni a speciális olajaimról?

Az olajom bázis eleme, a kakaóvaj:  telítetlen zsírsavakat tartalmaz és  használata során kellemes érzést, táplálást, rugalmasságot nyújt a bőrnek és a mélyebb szövetekbe is bejutva kitűnő antioxidáns forrás. Már a vivőanyag felvitelekor (simításokkor) finom védőréteget képez a bőrödön, így segít a nedvesség megtartásában.

Kókuszolaj: mely mechanikailag melegítő hatású receptúráim alkotó eleme: a kókuszpálma magjának szárított beléből egy különleges eljárással (hidegen sajtolással) készített olaj.

A kókuszolaj talán a leghatásosabb testápoló, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit, puhává teszi a bőrfelszínt.

Argán olaj: az argánolajat a szapotafélék családjába tartozó argánfa (tudományos nevén: Argania spinosa) terméséből nyerik ki. Természetes előfordulási helye Marokkó délnyugati része. Gyógyító hatását az  emberek évszázadok óta felhasználják, elsősorban sebek és gyulladások kezelésére, valamint bőr- és hajápolásra.

Az egyik fontos és hatékony összetevő: az argánolaj.

Gyógynövény extraktumok: Szabó Gyuri Bácsitól származó gyógynövény készítmények, melyek személyre szabva kerülnek bele olajaimba. Pl. orbáncfű, fekete nadálytő, citromfű

Tikos hozzávaló: minden masszázsolajam tartalmaz egy speciális általam fontosnak tartott természetes összetevőt, növényt, melyet saját tapasztalatok útján fejlesztettem ki és a fent említett összetevők hatását felerősíti, mind testi, mind lelki síkon magasabb rezgésszámokat közvetít, ezáltal jobban kiegészíti olajkülönlegességeimet.

Milyen hatása van?

A mi szempontunkból ez a legfontosabb kérdés. Az olaj érintése kellemes, jó a vírusok ellen és antibakteriális hatású. Mechanikusan melegít, izmokat lazít, égető érzés nélkül illetve stimulálja a sejtnövekedést és a sejtek megújulását is.

Egészségünket is megőrizhetjük a NorBIO használatával ugyanis immunrendszer-erősítő hatása is jelentős ennek az anyagnak, mivel rengeteg lipidet, laurinsavat, kaprilsavat és kaprinsavat tartalmaz. Ezek a savak gomba-, baktérium- és vírusölő hatással rendelkeznek.

Bár nem javaslom nagy mennyiségben, de ehető, ez pedig azért fontos, mert sajnos az üzletekben olyan krémeket kapunk, melynek az eredete ismeretlen és a tárolása is kétséges (emiatt nem is tudjuk, hogy azokban mennyi hatóanyag marad meg, mire magunkra kenjünk), ezért nem tudjuk pontosan, hogy hozzájutunk-e a szükséges hatóanyagmennyiséghez illetve a kőolajszármazékok is újabb kétségeket vethetnek fel bennünk.

Ezzel szemben mi fontosnak érezzük, hogy ellenőrzött termőhelyről, kizárólag természetes úton, vegyszerekkel nem kezelt és magas hatóanyagtartalommal rendelkező alapanyagokból dolgozzunk.

Ha tehát minket elsősorban a hatóanyag és az egészségünkre gyakorolt jótékony hatás érdekel, inkább használjunk magas minőségű vivőanyagokat, testünk hálás lesz érte.

 

IDŐPONTOT KÉREK MOST!