Nem minden vegán termék egészséges

Olvasási idő: 1 perc

Állati fehérjét egyáltalán nem tartalmazó vegán étrend követőit általában nem egészségügyi ok motiválja, sokkal inkább etikai vagy ökológiai okok állnak a háttérben, esetleg divatból követik.

Sajnos nem minden tisztán növényi eredetű táplálék egészséges, nem a megfelelő szabályok szerint termesztik és állítják elő ezeket a készítményeket.Főként a hús- és sajtutánzatok egészségtelenek. Ezekben túl sok a zsír és a telített zsírsavak mennyisége, túl sok sót tartalmaznak és tele vannak különféle aromákkal és adalékanyagokkal. Ha ezek nem lennének a fent említett termékekben akkor azok nem lennének finomak és élvezhetőek, tehát nem vennék meg az emberek.
Ezek ellenére elmondható, hogy a vegán és a vegetáriánus étrend egészséges, DE célszerű kerülni ezeket a késztermékeket és ehelyett inkább saját magunk készítsük el az ételeket, és ha van rá lehetőségünk akkor saját magunk által termelt zöldségeket fogyasszunk, esetleg vegyünk biozöldségeket, gyümölcsöket, mivel ezek biztosan káros anyagoktól mentesek.norbi-masszor-vegan-dieta

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.