http://norbimasszor.hu
Minden ember valahol egyedinek, egyenlőnek és megismételhetetlennek született. Igen tudom,  lehet naívan hangzik ez a kijelentés és azis lehet, hogy sokan mondták már előttem, de van benne valami ami mégis megfogott, az egyénhez való hozzáállás.  Úgy gondolom azért lettünk emberek, hogy életünket, képességeinket egymás segítésére fordíthassuk ,  és közös erővel tudjunk megoldani a felmerülő problémákat,  feladatokat.  Igen,  fontos  a közös erő,  ez az erő mindig az építést szolgálja. Amíg van közös erő addig egy dolog csakis épül és épül, amint megszűnik az erő ami a közöshöz való tartozást erősíti, abban az esetben megszűnik.  Sokszor van úgy, hogy érezzük, hogy egy adott helyen pozitív erőnket, a legnagyobb jóindulatunk ellenére sem tudjuk kamatoztatni.  Igen,  hiába mindennemű segítőkészségünk, „tenni akarásunk” valahogy nem úgy alakulnak a dolgok, azt érezzük, hogy energiánkat elszívják és befektetett erőnk nem hasznosul, és nem azok a célok valósulnak meg valójában amit szeretnénk elérni. 

Nos, mit tehetünk ilyenkor ?  Abban az esetben ha ezt érezzük jó úton haladunk önmagunk sorsának beteljesítésének felé, hisz rendelkezünk azzal az intelligenciával, amivel felismertük, hogy igenis ez a rendszer nem jó a számunkra.
Nincs kifogás… Kezdjük el a lépéseket tenni annak érdekében, hogy változzon életünk.  Igenis ezeket a lépéseket csak magunknak tudjuk megtenni,  és ha érezzük, hogy egyensúlyba vagyunk önmagukkal tegyük meg bátran. 
Nem vagyunk elégedettek munkahelyünkkel? Netán valami gondunk van?  Tanuljuk meg életünket csakis magunk irányítjuk, csakis mi döntjük el, hogy mi a számunkra megfelelő érték.
Sok helyen előfordul, hogy amikor le akarjuk zárni életünk egyes szakaszait, akkor negatív megerősítést kapunk, esetleg befektetett munkánkat, erőnket, becsmérelik…  Ilyenkor érdemes azon elgondolkozni, hogy vajon eddig akkor miért volt jó annak az illetőnek addig foglalkozni velünk? Sajnos az utolsó kapaszkodásban sokan elfelejtik az életük valódi célját, és nem a megoldást keresik, hanem az ego adta „fegyvereket” veszik elő, legyen szó akár a nyilvános megaláztatás vagy egyéb negatív eszközökről.  Az ilyen helyzetekkel NEM érdemes foglalkozni, mert ezzel a saját energiánkat pazaroljuk,  és megoldás nem lesz semmiképp sem.

De mi a jutalmunk ha merünk VÁLTOZTATNI ÉLETÜNKÖN?
-Megelőzhetőek a betegségeink nagyrésze, hiszen a betegségek  gondolatainkból táplálkoznak,
-boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetünk,
-családunkban nagyobb megbecsülésében részesülhetünk,
-hasznosnak érezhetjük magunkat,
-hosszútávon értéket teremthetünk,
-valódi megbecsülésben részesülhetünk.

Milyen kifogásokat találhatunk ki a változtatás ellen?
-nincs időm,
-nincs pénzem rá,
-fáradt vagyok,
-idős vagyok, nincs nyelvérzékem stb.
-fáfogjuk a megélhetésre, családról való gondolkodásra (Holott a családunk csak örül, ha pozitív változás ér bennünket, szerintem.)

Ne feledjük életünk kulcsa csakis a MI kezünkben van, MI MAGUNK döntjük el milyen életet élünk.
Kezdjük el tudatosan élni életünket, és ezzel kerüljük el a negatív gondolataink „ördögi körét” , amelyről a következő bejegyzésemben írok majd. Sok sikert kívánok a beteljesüléshez!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!