http://norbimasszor.hu

Hamarosan itt a Karácsony, valamilyen hasznos, és praktikus ajándékkal meg kellene már lepni szeretteinket, mellyel azt éreztethetjük, hogy igenis fontosak számunkra. Kezdődjön a dilemma: mit is vegyünk?

Télen izmaink sokkal feszesebbek, mint nyáron…-Ezt jól tudják az áruházak is, ezért Karácsonykor a szeretet, a béke és törődés jegyében muszáj kicsit nagyobb promóciót biztosítani a masszázsfoteleknek.  De hát kinek ne esne jól egy felmelegítő hátmasszázs, épp akkor amikor szükségünk van rá? De vajon tényleg jó lesz? Vagy netalán évek múlva a kamrában végzi, mint felesleges eszköz?  Nos, az utóbbi napokban felkerestem a nagyáruházakat, forgalmazókat és mindent kipróbáltam masszőr szemmel, természetesen próbáltam „laikusként érdeklődni az eladóktól is, az eredmény megdöbbentett.

masszázs-szék

Első körben  egy nagy piros boltot(„Hülye ,azért nem vagyok”.) kerestem fel, melynek masszázsfotel készlete a legnagyobb körülbelül 8 darab szék van kihelyezve, melyet már a helyi nyugdíjasok is szívesen látogatnak. A legolcsóbb géppel kezdtem,(ami valójában csak egy ülőszivacs) , melynek fő funkciója a shiatsu, illetve rolling lenne. Jó-jó szépen levetkőztem pólóra, majd lássuk a masszázst. Meglepődtem, a shiatsu körkörös dörzsölésekre emlékeztető nyomás, erősségre elég jó, bár az automatika miatt rámegy a lapockára, mely fájdalmat okoz, de ár-érték arányban jó volt, sajnos a nyakmasszázs funkciót nem tudtam kipróbálni, mert sehogy sem akart illeszkedni a trapézomra. ( Majd később manuálisan megemeltem magam, melyet igen erős nyújtó hatásai miatt, myalgiás csomókkal küszködőknek nem ajánlanék, maximum fakíroknak.)

norbi-masszőr-masszázs-fotel

Ilyenkor , úgy voltam vele, beültem a „Trabantba”, most lássuk a masszázsfotelek „Mercedes-ét”. Rengeteg funkció, melegítés, pumpálás, rezgés… Kicsit illúzióromboló leszek, mert valahogy a Karácsonyi idillbe , szerintem sehogy sem illik bele ez a hang. De érződik , hogy egy prémiumkategóriás termékről van szó. Itt is a Shiatsu funkció jobban tetszett a rollingnál, jó volt , hogy a paravertebrális(gerinc melletti) izmokon végighaladt, sőt saját magam irányíthattam, hogy a mögöttem lévő „golyókat”, mely igen kellemes érzés volt, főleg mikor egy egy problémás területemhez ért. Kb. 10 perc masszázsgépen eltöltött idő után a melegítő, vákum-os lábzsákot próbáltam ki, mely egy enyhe intermittáló, nyirokkeringés serkentő mozgásnak fogható fel.(Nem vált be annyira,de ez személyfüggő). Ennek a gépnek már az ára is jóval borsosabb, egyetlen negatívum az volt, hogy az erősség határát 10 perc masszázs után megszoktam és nem lehetett erősíteni már tovább.

Következőnek egy középkategóriás masszázsfotelt vettem célba, őszintén mondom, talán vele voltam a legelégedettebb. A gerinc melletti izmaimnak megfelelő erősséget nyújtotta, halk, csendes, sőt igazán teázós, „pihengetős” masszázsnak is felfogható. Bár prémium termék érzetét nem  kelti, de a funkcióra tökéletes. A masszázs whole back(egész hát), lower back(alsó hát), és upper back(felső hát) részt tud kezelni.- Talán nem volt olyan szórakoztató, mint a „Mercedesszel”  controller-ként vezérelve a masszázst, viszont a funkcióját ellátja. Ár-értékben ez áll igazán legközelebb a realitás talajához, amit egy masszázsfotel érhet.

masszázs-ülés

És a Mercedes után az erre szakosodott boltok következtek, kipróbáltam a „BMW-t”, a „Lexus-t” , sőt egy-egy „Toyotába”, Volkswagenbe is belefutottam, melyek után arra a következtetésre jutottam, hogy bő a termékkínálat, viszont ezek az eszközök, mind-mind ugyanazt tudják. Egyszeri ajándéknak jó lehet, pihenni lehetséges bennük, viszont problémákat egyáltalán nem oldanak meg, ami előbb utóbb a kihasználatlanság érzését kelti, pont úgy, mint anno nagyapám vizalapú talpmasszírozója, melyet életében 2-szer használt. Fontos megemlítenem, hogy a szakképzett masszőrt semmilyen esetben, nem fogja helyettesíteni, viszont ha nem rendelkezünk alapvető anatómiai ismeretekkel, másnap önhibánkon kívül nagy fájdalmakkal ébredhetünk.

Még annyit szeretnék megjegyezni, hogy a személyzettől érdeklődtem a gépek után,  melyre általam elvárt válasz nem érkezett, volt konkrétan egy olyan áruház, ahol annyit mondott az eladó: „Ez így csinálja, az meg úgy.”- De hitelre elvihető…

Ilyenkor jut eszembe, hogy a Karácsonyt, nem gépekre, méregdrága kütyükre, szeretteinktől elvett idő kárpótlására, ész nélküli fogyasztásra kellene költeni, tölteni, hanem sokkal inkább a szeretet, együttlét, nagy beszélgetések és harmónia jegyében egymásra koncentrálva, a Karácsony igazi értékét kihasználva felejthetetlen élményekkel gazdagodva ünnepelni.

Jó Egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!