http://norbimasszor.hu

Pénz-Stressz-Rohanás,-éjjel nappal egyre többet és többet, az emberek céljai: ház-kocsi-karrier… Vajon tényleg megéri? Azért dolgozunk, hogy aztán nehezen megkeresett pénzünket újra arra költsük, hogy visszaállítsuk egészségünket? Illetve azért dolgozunk, hogy megkeresett pénzünket egy csökkenő értékű tárgyba, pl. autóba fektessük?  Tényleg ennyit ér a befektetett munkánk?  Elgondolkodtató…  

Szükségünk van rá, hogy boldogok legyünk ?  Hogyan emelkedhetünk felül, és válhatunk olyan emberré,  akiket nemcsak a külső felszínesség érdekel.  
Már óvodás korban megfigyelhető, hogy annak a srácnak több „barátja” van aki menő játékokkal játszik, de tényleg ennyire fontos ez vagy csak látszat?  Persze iskolában, tovább fokozódik a helyzet…  Kinek mit engedhetnek meg a szülei,  és így különböző klikkek alakulnak ki.  
A lényeg mindig akörül forog, hogy a másik ember számára érdekes dolgot mutassunk magunkból.  
Valaki képes személyiségével, gondolataival lenyűgözni  a másikat,  a többség viszont sajnos nem,  ezért marad az anyagi javakkal történő lenyűgözés: Nézd milyen  jó az iPhone 5s-em, vagy új Audim, stb.  (például a testépítéssel is a lenyűgözés miatt kezdenek 
el sokan foglalkozni pl. A lányok irányába:Én vagyok az „izom Jani”.) 
Úgy látom ez kialakít egy olyan helyzetet, amitől az”átlag” ember mindig lemaradottnak érzi magát, és próbál változtatni rajta, persze ez csak a „gazdagság látszatát” eredményezi, de a számára kialakult klikk figyelmét feltudta kelteni azzal, hogy pl. vett valamit… Ő megteheti stb. 
Na de elkalandoztunk a témától,  arra akartam felhívni a figyelmet, hogy mindenkiben van egy megfelelési kényszer emiatt, mindig többet akar(ami kismértékben nem baj) .  Ezért mindenki hajt, hogy több és több legyen, feltudja tartani ezt a rendszert.  Pénzben, nem pedig célokban gondolkodik,  ami szerintem hibás elgondolás,mivel ha valamit jól végez az ember, akkor mellékesen pénzt is kap, viszont a fő motiváló erő nem a pénz, hanem a cél. 
Ezért hosszútávon a céloknak van értelme, és a közben megtett útnak. (Nemtudom elképzelni, hogy valakinek az legyen a célja, hogy pénze legyen, bár egyre több embertől hallom, hogy lottón szeretne nyerni-ehhez sok szerencsét kivánok)  NE arra törekedjünk, hogy sok pénzünk legyen,  azzal csak még stresszesebbek leszünk, amiatt hogy nem egyből kapjuk meg, és ugyebár a stressz hatására,  nem fogunk pénzt kapni, legfeljebb a meglevő lehetőségeket rontjuk el. Mindig céloknak megfelelően dolgozzunk,  énis így teszem, és amennyiben ezt a bejegyzést olvassa, úgy rajön, hogy elértem egyik célom, mivel a hasonló gondolkodású emberek vonzzák egymást.  
Csakis így tudunk kiszakadni a körforgásból, a „mókuskerékből”, ha célokat állítunk fel.  Amire érdemes odafigyelni, hogy ezek a célok ne irreálisak legyenek, sokkal inkább elérhetők, és segítő szándékúak, mert a pozitív energia csak jót, építő jellegű dolgot szül, ez így működik évezredek óta. Fogadjuk el. 

IDŐPONTOT KÉREK MOST!