http://norbimasszor.hu

A masszázsokat két nagy csoportban rendezhetjük, vannak nyugati és keleti típusú masszázsok. A két masszázs közti különbség a megközelítés, míg a nyugati masszázs alapjai a svéd masszázs, a masszázs mechanikai megközelítése, addig a keleti masszázstípusok filozófia értelemmel bírnak.

Nyugati masszázstípusok és rövid jellemzésük:

-Svéd masszázs: simítás,dörzsölés,gyúrás,ütögetés és a vibráció fogásaira épülő masszázstechnika.

-Frissítő masszázs:A keringés fokozása, frissítése céljából végzett masszázstípus.

-Gyógymasszázs: Orvosi kezelőlap alapján végzett masszázs, gyógyító, terápiás céllal.

-Sportmasszázs: Erősebb gyúró fogásokat alkalmazó masszázs,mely a verseny fázisokat elősegítve támogatja a sportolót teljesítménye fokozásában.

-Aromaterápiás masszázsok: Különböző krémekkel, illóolajokkal végzett masszázs, mely a test és a lélek harmóniáját megteremti.

-Testkezelések: Az adott kozmetikai anyag(pl. krém) felszívódását elősegítő masszázs.

Keleti masszázstípusok:

-Lávaköves masszázs: több ezer éves masszázs technika, melyet felmelegített kövekkel végezve nyugalmat, teljes ellazulást eredményez.

-Lomi Lomi: ősi polinézek gyógyító technikája,a masszázs nemcsak testtel,hanem a finom lelki szférával való kapcsolatot is jelenti, így hatását szellemi területen is kifejti.

-Thai masszázs: képzett thai-masszőrök által végzett különleges masszázsforma.

-Shiatsu: Japán pontnyomásokra épülő technika, egyaránt hat a testre és a lélekre, az energiaáramlásban kialakult blokkok oldását célozza.

-Yumeiho masszázs:A kínai shaolin szerzetesek által használt energetizáló és revitalizáló módszerek ötvözése a nyugati orvoslás megfelelő gyakorlataival.

-Ajurvédikus masszázs: Ősi indiai gyógyító hagyományok szellemében végzett masszázstechnika.

-Hamam masszázs,tradicionális török fürdő rituálé fűtött kőágyon, szappanos masszázzsal.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!