http://norbimasszor.hu

Tudatos terapeutaként többször megfordult bennem az a gondolat, hogy vajon a mai modern korunkban valójában ki is a masszőr, milyen szerepe van a társadalmunkban, és hogy miért is lesz valaki masszőr ebben a világban.

Misztikus gyógyító, ismerd meg jobban!

Sokan úgy gondolják, hogy a masszőr mindenképp egy segítő ember, aki tudásával hozzájárul egészségük fenntartásához, míg mások szerint egy pénzért vett luxusszolgálgatás, ahol a terapeuta az ő kénye kedvének kiszolgáltatott, szinte parancsszót követő segédeszköz. – Én úgy gondolom, hogy a masszőr, mint gyógyító valójában sokkal összetettebb, komplexebb folyamatokat lát el ebben a világban.

Minden kornak megvoltak a maga sámánjai

Sámán, varázsló, javasasszony, gyógyító pap, idős bölcs, valójában a történelem során mindenhol megvoltak azok a gyógyítók, akik az emberiség javát szolgálták, akik a hétköznapokban segítséget nyújtottak az embereknek, és akikre a társadalom is hasznos tagjaként tekintett. Misztikus szeánszok, gyógynövényes oldatok és egy olyan tudás, mely hatására a jobb közérzet, nyugalom, béke járja át felhasználóját. – Ebben rejlik a gyógyítók ősi ereje.

A fej, a szív, a gyomor és a lábak

Egy kis kalandozásra invitálnám olvasóm, az ősi Indiában még a kasztrendszer előtt 4 féle társadalmi csoport létezett: A fej, öreg bölcsek, gyógyítók. – melyek a világ javairól lemondva, de nem nélkülözve adtak tanácsokat a szívnek (uralkodónak), gyomornak(kereskedőknek), lábnak (népnek),  – és a társadalom gondoskodott róluk.  – Egy gyógyító, idős bölcs akkor volt jó, ha felülről látta a dolgokat, összefüggéseket és nem befolyásolta az anyagi csábítás, mely a tisztánlátás egyik legnagyobb mérgezője. De ennek fontos előtényezője, hogy az idős bölcs ne nélkülözzön és a világ folyamataira tudjon koncentrálni. – Így a társadalom ezen része, nem fényűzésben, de normális körülmények közt tudta szolgálni népe valódi érdekeit.

Elcsendesedés, eltávoldás. – Ezt a bölcsek évezredek óta alkalmazzák.

Jelen társadalmunk se működik másképp, csak sokkal gyorsabban, történnek a folyamatok. – és észre kell vennünk, hogy a szerepek megváltoztak. Jelen világban a gyomoré(a kereskedőké) az irányító szerep, kereslet-kínálatot kielégítő rendszerben élünk. – Erre a legnagyobb példát, nap, mint nap átélhetjük a boltoktól kezdve, a médián át mindenhol a fogyasztásra ösztönözve vagyunk, így a terapeuta, sámán, gyógyító szerepe is megváltozott, valahogy a rendszer része lett,  úgy gondolják, hogy a terapeutának fizetünk, kezel minket és ennyi. Viszont én úgy gondolom, hogy egy jó masszőrnek,terapeutának, gyógyítónak ennél sokkal, de sokkal magasabb célokat kell szolgálnia egy olyan világban, amiben a pénzben és anyagi dolgokba vetett hit a legnagyobb.

De ki is a jó terapeuta?

A jó terapeuta mindent észrevesz, és segít pont akkor, amikor szükség van rá.

Érezzük magunkban, hogy valami nincs rendben, de sokszor már az anyagi dolgok se tudnak kárpótolni, vagy valamilyen kompenzációs folyamatba (alkohol, dohányzás, drogok, játékfüggőség, stb.) kerülünk. Ez egy ördögi kör, amit egy jó terapeuta észrevesz. – Ez csak egy példa, de ennél sokkal több dolgot figyel a masszőr, gyógyító.

Több síkon való kezelés és egy magasabb érdek szolgálása, úgy gondolom ezek a jó terapeuta főbb ismérvei. A masszázs szent papja arra teszi fel ezt a életét, hogy minél magasabb szinten, minél több síkon tudjon kezelni egy életben, éppen ezért a legnagyobb kincse az ideje lesz. Azok a tanulási folyamatok, amivel fájdalmat csillapíthat, azon belső érzékek kifinomulása hosszú évek kőkemény munkája, a komfortzónából való kilépés szinte mindennaposak, de a végeredmény egy olyan folyamatosan növő tudás, mellyel segíteni tud nagymértékben páciense állapotán. – Ez a legfontosabb.

Gyógyítás az univerzum energiáival.

A csillogó díszletek és kellékek

Míg luxushotelekben a terapeuta, egy egységes rendszer alkalmazottja, kiszolgálója (úgyis muszáj öltöznie), addig a valóságban a terapeuta kinézete nem feltétlen egy fátyol tiszta, selyembe zárt, csillogó wellness kandúr.(Természetesen igényes, de nem a lenyűgözés, a Wow érzés miatt.)

Az igazi gyógyítónak két ismérve van:
– Kisugárzás, alázat, elégedettség, életöröm, hála ami belülről a szív irányából jön.
– Szakmai hozzáértése, ami valójában a fizikai, szellemi lelki gyógyító rendszerek összehangolása.

Jobb közérzet, könnyebb élet, gyógyító szándékkal.

Épp ezért, egy jó gyógyító az életét arra szenteli (életstílus szintre emeli), hogy jobbá tegye a világot, hogy a pólusokat egyensúlyban tartsa és energiáival harmóniát, békét hozzon létre, hogy Ön, Te, mint páciens jobban érezd magad, jobb életminőségben élj, és azt tudd tenni, amit igazán szeretnél ebben a rohanó sürgő-forgó világban.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!