http://norbimasszor.hu

Az ülőmunkát végző emberek nagy százaléka küzd derék, hát, nyaki, váll és végtagfájdalmakkal egyaránt. Az egyoldalú terhelés főként a trapéz izmot, a rombuszokat, vállizmokat, delta izmot és a széles hátizmot éri, de mindemellett a napi 8 óra ülés miatt a csigolyatestek is nyomást gyakorolnak a köztük lévő nagy folyadéktartalmú domború porcos képződményeket a discusokat.

irodai-masszázs-norbi

A panaszok különbözőek, izomfájdalmak, végtag zsibbadás, feszesség, de előfordulhatnak fejfájásos tünetek, sőt az ízület mozgástartományának beszűkülése is nehezítheti mindennapjainkat. Ezenkívül a stressz, a rossz étkezési szokások, mozgáshiányos állapot, koffeinbevitel tovább súlyosbítja a helyzetet, mellyel a páciens a fájdalmai fokozódhatnak, és egy ördögi körbe kerülve nehezen változtatható meg a fájdalmas állapot.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a teljes változást az életmódváltás pozitív irányban befolyásolja,  viszont az ülőmunka  következtében kialakult izommerevséget, illetve ízületi blokkok oldását kezdeti szakaszban mindenképp érdemes szakemberre bíznia.

Layout 1

Miért nem elég csak az irodai székes masszázs?

Az irodai székes masszázst a legtöbb esetben prevenció illetve „tűzoltás” céljára használják, melynek tökéletesen meg is felel eme terápia.  A rendszeresen adagolt székes masszázs képes feszes izomzat oldására, mely közben nagy segítséget ad fájó rész esetén hatásosan oldja, viszont az ülő helyzetből adódóan nem képes tehermentesíteni a gerincet, ezáltal nem nyújt átfogó megoldást , illetve oki kezelést az ülőmunkából származó fájdalmakra.

Mit javaslok, mint szakember?

Fő cél lenne az életmódunkban létrehozni a változást, mely már a reggeli felébredésünk pillanatától másnap reggelig tart(Újra és újra).  Ülőmunka végzésekor érdemesnek tartom 50 percenként átmozgató gyakorlatokat végezni, mind emellett ha nincs lehetőségünk rá, abban az esetben ezeket a gyakorlatokat ülve elvégezni, ezáltal az egyoldalúan terhelt izmokat  lazíthatjuk. Mindemellett a fizikai terhelés-mozgás és masszázs szerepe is rendkívüli fontos a kezdeti szakaszban, hisz a terápiákkal kiegészítve hosszútávú megoldásnak köszönhetően a panaszok is jelentősen csökkennek.

norbi-masszőr-irodai-masszázs-budapestHogy épül fel a masszázs terápiám, mellyel nemcsak a tünetek, hanem az okok is felderíthetőek, kezelhetőek?

Kiemelkedően fontosnak tartom a páciens orientált  megközelítést, szubjektív „élmények” megbeszélését, mindemellett a terápiám minden esetben nyugalmi fekvő helyzetbe kerül kivitelezésre, mely a gerinc teljes tehermentesítését teszi lehetővé. A masszázzsal a problémás területek lazításával, fájdalmas izomcsomók kezelésével(Simítás,Dörzsölés,Gyúrás,Ütögetés,Vibráció) , nyújtásával hozzájárulok a megfelelő állapot eléréséhez. Érdemes megemlítenem, hogy egy nagyobb izomnál a kezelés 25-35 perc is lehet, mely esetén ha az izomcsomó nem reagál a masszázs terápiára, abban a esetben TENS(alacsony frekvenciás áram), köpöly(vákuummasszázs), illetve trigger/tenderpontok megfelelő kezelésével jelentős javulás érhető el. A speciális, saját magam által készített természetes gyógynövény kivonatokat tartalmazó („ehető”) vivőanyagnak köszönhetően az általános olajokkal, krémekkel ellentétben az általam készített olaj , felszívódik a mélyebb rétegekbe.(és ott fejti ki pozitív hatását) Kiegészítő terápiaként a megváltozott helyzetet korrigálom, a megfelelő fiziológiás helyzetbe, illetve a masszázst követő rázó fogások után, a lazítom a gerinc mellett található mély izmokat(Illetve gerinc nyújtást alkalmazom).  A kezelést követően a hatás fokozása érdekében mindenképp megtanítom a nyújtó illetve az önkorrekciós  gyakorlatokat is, mely minden esetben hasznos az állapotjavulás megőrzésének érdekében történik.  A talpon végzett megfelelő pontokon gyakorolt ideg-inger terápia is rendkívül pozitív hatással bír az ülőmunkából adódó megváltozott helyzetre.  Megemlíteném még a a kezelések után alkalmazott kineziology tape-et is, mellyel az adott probléma hosszútávú kezelését teszi lehetővé: izomhúzódás, húzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések ill. ízületi folyadék gyülemek oldása, fokozott izomtónus ill. izomgörcs enyhítése, fájdalomcsillapítás, ízületi gyulladás, rándulás, íngyulladás, nyirokkeringés stimulálása, mozgásszervi rehabilitáció, egyéb mozgásszervi panasz esetén, de alkalmazható menstruációs panaszok esetén is.

A kezelés hatására már első alkalommal, könnyedségérzet érhető el, mely hozzájárul az irodai munkát végző személyek egészséges mindennapjaihoz.

Még mindig megelégszik a székes irodai masszázzsal? Vagy egy komplex megoldást keres az ülőmunka által igénybe vett terület problémáinak megoldására, mellyel jobb életminőségben élhet? ÖN dönt!

Ülőmunka által igénybe vett test kezelésére időpontfoglalás: +36/30 5949225

Amennyiben bejegyzésem elnyerte tetszését, kérem olvassa el többi cikkemet is, illetve ha teheti ossza meg másokkal is!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!