http://norbimasszor.hu

Amikor ezt a blog bejegyzést írom, reggel van,  olyan fél nyolc lehet, szépen süt a nap sugara és kellemes friss levegő áramlik be a szobába ahol vagyok. Már régóta szerettem volna írni barátaimnak, családomnak, vagyis a pácienseimnek, hisz mindig sokat utazom, segítek, ahol tudok és egyik vidéki utazásom során merült fel bennem a téma ötlete, ahogy új online pénztárgépem által adott nyugtát böngészem végig, erre a feliratra lettem figyelmes: „Mozgó szolgáltatóhely”.

Profizmus, maximalizmus a masszázsnál.

Szeretem a magyar nyelvet, mindig is annyira kifejező, képies, úgyhogy gondolataim ekörül forogtak aznap(„SZOLGÁLTATÓHELY…”), majd kellett egy kis idő, érett bennem a gondolat és most itt vagyunk. Valahogy nem hagyta nyugodni elmém, hogy azonosuljak a szolgáltató megnevezéssel, hisz ezt nem érzem kötelességnek, nem érzem úgy, hogy nyomasztana, hogy szolgáltatnom kell. Gondolkoztam és arra a megfogalmazásra jutottam, hogy a szolgáltató az a személy, aki bizonyos pénzösszegért cserébe ad egy szolgáltatást. Pl. Elmegy az ember vesz egy fagyit, kifizeti és ennyi, a fagyi finom volt, vagy legalábbis ár-érték arányban megérte akkor újra visszatér az ember, de csupán ennyi, más kapocs nincs. Megkaptad, megvetted, fogyasztói társadalom, ennyi.

Fontos a teljes figyelem.

És akkor mi a szolgálat? Merre tovább?

Ahogy gondolkodtam masszázsom, gyógymasszázsom és egyéb segítő technikáimat nem a szolgáltatás körébe sorolnám, hanem sokkal inkább a szolgálatként tekintek rá, egy közös jó érdekében.
Úgy gondolom, hogy a szolgálat inkább hozzáállás, bizalom, segítő szándék és a felelősségvállalás következménye, hisz én nem csak egy masszőr vagyok, nem csak egy olyan ember, akit felhív valaki és befoglal egy időpontot, ez alapján elvégzi a rutinszerű kezelést, majd megköszöni és elrakja a pénzt , hanem sokkal inkább a fő motiváció a pácienseim egészségügyi és lelki  állapotának hosszú távú javítása  egy  jobb életminőségért, segítőként.
Épp ezért egy küldetésként gondolok a gyógyító masszázsra, amely pont abban a pillanatban pont, annyit segít, amire a páciensnek szüksége van, amennyit be tud fogadni és amennyivel élni tud.  Ezért fontos számomra a személyes kapcsolat, korábban dolgoztam szállodákban, kórházban ott pont az hiányzott, hogy a páciensekre nem tudtam kellően ráhangolódni és emiatt a masszázs csupán egy szolgáltatás volt. – Pedig valójában a masszázsnak sokkal nagyobb energiája van.

Teljes ráhangolódás, teljes figyelem.

Hogy néz ki a masszázs szolgálat Norbi masszőrnél?

Először is a legfontosabb, hogy mindenkit személyesen ismerek, nem egy adat egy tajkártya szám egy páciens, hanem név szerint ismerem, tudom, milyen egészségügyi problémái vannak és erre célzott, személyre szabott terápiát dolgozunk ki.  Kölcsönös tisztelet és bizalom a másik idejének tisztelete, ami talán még fontosabb. Nem egy cseléd vagy a pénzéért” alkalmazott”, hanem őszinte, kölcsönös, oda-vissza működő terapeuta –páciens kapcsolat, ami arról szól, hogy mindkét fél egyenrangú és mindkét fél teljesen megbízik egymásban, nem csupán szavakkal, hanem tettekkel is. A mielőbbi gyógyulás érdekében ez alapdolog, hogy teljes szakmai  szemmel, nem csupán mint „munkadarabra” tekint a gyógymasszőr, hanem, mint hús vér emberre(egyedi, megismételhetetlen), egyetlen céllal, hogy a páciense jobban legyen, teljesen elkötelezetten.  Anno amikor az egészségügyi szakközépiskolában tanultam jó pár éve, volt egy nagyon jó tanárom, aki mindig azt mondta, hogyha páciens fordul hozzád, úgy segíts neki, mintha saját anyukád lenne, nos, úgy gondolom, hogy a szolgálat erről szól. Míg minden egyes páciensemhez, így állok hozzá, addig úgy gondolom lesz rá igény, és szeretnék a jövőben még többet segíteni és úgy szolgálni, ahogy csak nagyon kevesen tudnak e világon.

Maximális segítség a jó közérzet elérésében!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!