http://norbimasszor.hu

Masszőrhöz járni nem luxus, sokkal inkább mindennapjainkhoz alapvetően hozzátartozó szertartás, terápia, öröm, mellyel nemcsak testünk újul meg, de lelkünk is legelőnyösebb fényében tündököl majd, mindemellett a prevencióban, rehabilitációban is nagy szerep jut a masszázsnak.  Egy jó masszázs megmutatja a helyes utat, sőt a masszázs maga az út, mely apró „kövekből”, fogásokból épülve fel alkotja a nagy egészet, a kellemes közérzetet, az élet igazi megismerését.

A jó terapeuta mindig páciense érdekét nézni, mindig azt teszi amivel még jobban hozzá tud járulni jobb életminőségéhez, mindemellett különböző tényezőket is figyelembe vesz, ilyen tényező például az időjárás. Érdemesnek tartom beszélni erről a témáról, mert nagyon sokan gondolják azt, hogy mindig a „megszokott” masszázs tesz jót.  Nos, ez nem így van.

Az időjárás nagyban befolyásolja mindennapjainkat, közérzetünket, érzelmeinket, de gondolatainkra is hatással lehet, egy figyelmes terapeuta nem hagyhatja ki ezt a fontos tényezőt egyetlen egy kezelés alkalmával se.(Aki ezt a lépést kihagyja nagyban kockáztatja a harmóniát, és a masszázs kellemességét is.)

Fontos tudni, hogy melegben izmaink lazábbak, ezért a masszázsnak, mint mechanikai ingernek kevesebb időre van szüksége a fellazításra, ilyenkor ajánlott hűvösebb olajokat használni.
A legjobban bevált vivőanyagok ilyenkor az olíva, illetve szőlőmag olaj, de a kókuszzsír olvadt változata is megfelelő lehet. Melegben kerüljük az édes illatokat, mert ezek a fülledtség, töménység érzetét keltik, helyettük inkább használjunk természetes citrus aromákat a nagy melegben kellemesen, frissítően tudnak hatni testünkre. Mindezek mellett ha saját magunk(, mint én) készítjük masszázs olajunkat, a meleg időkre játszhatunk a kámfor és eukaliptusz mennyiségének adagolásával, minél több a kámfor annál hűsítőbb lesz vivőanyagunk, de ha tehetjük azért igyekezzünk a középúton járni. Masszázs olajunkat kiegészíthetjük gyógynövényekkel is, személy szerint majdnem minden vivőanyagomban szívesen alkalmazok fekete nadálytőt, orbáncfüvet esetleg frissítő citromfüvet is, de a zöldtea kivonatokkal is új módon kényeztethetjük testünket és lelkünket egyaránt.

Tudnunk kell azt is, hogy ha esetleg gyors lehűlés következne be, abban az esetben izmaink is feszesebbek lesznek, mindemellett harmonikus hangulatunkból is kiléphetünk, mely enyhe diszkomfort érzettel párosul.
A legfontosabb ilyenkor enyhe melegítő vivőanyagok alkalmazása, édes illatokkal kombinálva. (és egy erősebb masszázs.) Nem fontos tömény paprikaolajat használni, de kombinálhatjuk egy másik bázisolajjal (pl. mandula olaj) esetleg erdei fenyő kivonattal dúsíthatjuk. A természetes aroma kiválasztása is sokkal inkább az édesebb illatok felé vezet, legyen szó ínycsiklandó csokoládéról vagy a fenséges vaníliáról, mindkettő egyaránt megállja a helyét. Gyógynövényként a levendulát emelném ki, melyet akár kis mennyiségű mézzel is keverhetünk össze.

Ne feledjük el, hogy csak olyan vivőanyagot alkalmazzunk masszázs során, amit mi magunk is elfogyaszthatunk.

Legyünk kreatívak, merészek és hallgassunk belső megérzéseinkre.

Sok sikert hozzá!
image

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is.

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!