http://norbimasszor.hu

Olvasóim, barátaim, pácienseim, akik már jól ismernek tudják, hogy a masszázson, az élet és a családom szeretetén kívül, imádom, tisztelem az állatokat, sőt egészen különös kapcsolat fűz hozzájuk.

A macskákat, kutyákat különösen szeretem, és mivel amikor épp nem Bükkszentkereszten tartózkodom, hanem Budapesten emiatt évekkel ezelőtt olyan kutyafajtát választottunk, aki a napi mozgás mellett jól érzi magát lakásban is. Mivel mindig is fontosnak tartottam a felelős állattartást és azt, hogy igazi társunk, teljes jogú családtagunk legyen. De nem csupán praktikusság és a jó természete miatt választottuk a mopsz fajtát, hanem sokkal inkább érzelmi döntés is volt. Gyermekkoromban volt egy kis zöld plüss játékkutyám, aki arcra, szemre pont úgy nézett ki, mint egy mopsz. Emlékeim szerint kb. 3 évesen gyerekként egyszer összefirkáltam filctollal, amit nem lehetett kimosni, és utána nagyon szégyelltem, ezért sebtapasszal leragasztottam, ami miatt extra szeretetet érdemelt (betegség) és még jobban hozzám nőtt. Talán itt kezdődött az egészségügyi hivatásom? – Teszem fel sokszor a kérdést magamban még ma is.

Figyelő mopsz

Mopsz a lelke mindennek
Sokan úgy gondolják, hogy egy mopsz röfög és általában kövér, lusta kutyus, pedig a valóság erre nagyon rácáfol és épp ugyanannyira érződnek eme jellegzetességek, mint a többi kutyafajtánál. A mopsz rendkívüli érzelmi intelligenciával, öniróniával, humorral, nyugalommal bír, mindemellett rengeteg hasznos dolgot tanulhatunk tőle a szeretet kimutatására. Az arca egyenesen annyira kifejező, hogy a reakciója szinte letagadhatatlan pl. esőnél nagyon intenzívem látszik a “Mikor megyünk már benézés”.


A mopszok földönkívüliek, vagy istenek, de minden bizonnyal olyan lények, akik sokat tanítanak nekünk az alázatról, empátiáról, saját magunk és mások tiszteletéről és a feltétel nélküli szeretetről. Sőt a mopszok rengetegszer kerülnek meditatív állapotba, amikor csak a jelenben vannak és tudatosan figyelik a kívülről érkező ingereket, folyamatokat, majd megállapítják: minden a
legnagyobb rendben van. Egy mopsz bölcs, egy mopsz tudja, mikor nyílik a hűtő és különös érzéke van a kívülről érkező hangok megkülönböztetésére és tudja mikor érdemes elindulnia. Egy mopsz családcentrikus és szinte keresi a közelséget, speciális esetekben a mopsz akár “fészket” is rak, legyen szó nyak vagy a láb közötti területekről, a lényeg, hogy meleg és családias legyen a hangulat.

Ovo mopsz

Ha egy mopszhoz beszél az ember, akkor úgy tűnhet, hogy megérti, de nem csak a mi kommunikációnkra figyel, sokkal inkább az élet összes rezdülését megérzi, világokon át kommunikál. Ha betegek vagyunk, akkor empátiából is 5-ös. Nem zavar, csak egyszerűen rajtunk tartja óvó szemeit és vigyáz ránk. Egy mopsz nagyszerű társ, családtag, a nyugalom megtestesítője és isteni mivolta kétségbevonhatatlan. Tartsuk tiszteletbe szeretett mopszunkat, tanuljunk tőle és rakjunk át tudásából, bölcsességéből egy kicsit a stresszes, információdús életünkbe, és a jobb életminőség, boldogság, felszabadultság garantált.

Ha bármilyen kérdése lenne a stresszmentes élettel, lelki egészséggel vagy a mopsztartással kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu -ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

 

IDŐPONTOT KÉREK MOST!