http://norbimasszor.hu

Óvodás korunkban még szárnyal a fantáziánk, merünk hinni a mesékben, viszont minél több rendszerrel(iskola,stb.) ismerkedünk meg annál inkább veszik el kreativitásunk, illetve gondolkodásunk is sablonossá válik, mely csakis egy „mókuskerék” életformát élteti tovább, mellyel betegségeknek  a melegágyát tápláljuk.(stressz, trapézfájdalom és fejfájás, rossz testtartás, gyomorfekély,stb.)

A masszázsban is pont, így van ez, rengeteg masszázs „sablon” létezik, melyet a legtöbb masszőr előszeretettel használ,  simítás-dörzsölés-gyúrás-ütögetés-vibráció, és már tudjuk is mi miután következik. Nos, véleményem szerint a helyes út nem itt kezdődik, hiszen egy masszőr, egy terapeuta a masszázsra rá kell, hogy hangolódjon, mind fizikai, mind lelki síkban és az a masszázs jó , mely nem ismétlődik meg még egyszer,  mindemellett a hangsúlyt a professzionalizmusra alapozza a páciens/vendég igényeihez maximálisan minden rezdülésére hangolódva.

„ÉLETEMBEN NEM VÉGEZTEM KÉTSZER UGYANOLYAN MASSZÁZST, MÉGIS MINDIG ELÉRTEM AZT A HATÁST, AMI ANNAK AZ EMBERNEK AZ ADOTT PROBLÉMÁJÁT, AZ ADOTT HELYZETBEN MEGOLDOTTA.”

norbi-masszőr-közfelháborodás

Körülbelül 450-500 technikát ismerek, mint masszőr és ebből egy masszázs során, mindig a legalkalmasabbnak vélteket használom. Nem sablonban gondolkozom, hanem az adott páciensre fókuszálok, pont abban az időben, amikor neki leginkább szüksége van arra.

De az alábbi kérdés mindig felmerül bennem: Miért háborodnak fel sokan ha egy masszázs nem átlagos és valaki nem követi a mintát?

Ennek több oka is van, előre leszögezem nem szexmasszázsról beszélünk, még mielőtt valaki félreértené a „nem átlagos masszázs” kifejezést, hanem egyértelműen a GYÓGYÍTÁSRÓL.

-Terapeuták részéről a megtanult, berögzült sablon, a képzelet szárnyalásának elfojtása, belefásulás a munkába , kiégés, esetleg szakmai irigység.

-A vendég, páciens részéről kezdetben a bizalmatlanság, ami előbb utóbb megszűnik.

Merjünk nyitni…

Összegzésül, a véleményem az , hogy mind terapeutaként, mind páciensként, merjünk nyitni az új dolgok felé, néha-néha zökkenjünk ki komfortzónánkból, mert az életet, az elért célok felé vezető út teszi felejthetetlenné, megismételhetetlenné, és értékessé is.

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!