http://norbimasszor.hu

Gyógymasszőrként, terapeutaként fontosnak tartom beszélni erről a már-már kínosnak számító témáról, mert sajnos egyre többször találkozom a problémával.

Mai felgyorsult világunk rengeteg terhet rak testünkre-lelkünkre, mely ellen kevesen tudnak hatékonyan védekezni, nem azért, mert nem vagyunk rá képesek, hanem egyszerűen hirtelen indult el minden változás, nagy a rohanás illetve sajnos elfelejtettük, hogy tudunk védekezni hatékonyan mindez ellen.

Testünk jeleket küld, apró fájdalmakat, melyekre eleinte csak legyintünk (maximum beveszünk egy pirulát), de később egyre erősödnek fájdalmaink, külső segítséghez fordulunk…

De kihez forduljunk, ha fájdalmaink vannak?

Rengeteg önjelölt terapeuta, sok-sok termék, varázsszer, ilyen vessző, olyan vessző, bio, nem bio, sámán, wellness, gyógyító, látó és a többi és a többi. – Sorolhatnám az idők végezetéig.

Először is azt javaslom, különböztessük meg a fájdalmakat és súlyosságukat, időben való fennállásukat, elhelyezkedésüket.  Ha erős fájdalmakat érzünk, akkor mindenképp javaslom a háziorvosunk felkeresését (súlyos esetben mentő/ orvosi ügyelet hívása.) , aki segítségükre lesz, már a kezdeti szakaszban megfelelően diagnosztizál és ezáltal elkerülhetjük a súlyosabb szövődményeket.

Miben tud segíteni egy szakképzett gyógymasszőr?

A gyógymasszőr elsősorban mozgásszervi panaszainkat tudja enyhíteni, mindemellett hozzájárul lelki-szellemi síkon a stressz tényezők felszámolásához.

De nem ilyen egyszerű, sajnos fájdalmaink okozta kiszolgáltatott helyzetünkkel nagyon sokan vissza akarnak élni, hiszen a probléma ott kezdődik, hogy a szakma felhígult és már-már egy kétnapos képzettség után masszőrnek mondhatja magát szinte akárki, és nem hogy az anatómiát nem ismeri, de még az általános higiénés feltételekkel sincs tisztában.

Mit tudunk tenni, hogy a fájdalom elleni harc ne legyen kudarc?

Válasszunk szakképzett gyógymasszőrt, tehát aki a weboldalán, vagy élőben nem mutatja meg oklevelét, saját érdekünkbe ne foglalkozzunk velük.

Tegyünk fel neki kérdéseket: Megtörtént eset, hogy egy 10 masszőrből 8 idézőjelben vett „masszőr” nem tudta meghatározni az izmokat.  Valóban ennyire rossz a helyzet, ez körülbelül, olyan mintha tégla nélkül építenénk házat, vagy a pék liszt nélkül sütné a kenyeret.  – Tehát fontos az anatómia.

Első kérdésünk lehet az is, hogy hol lehet a trapézizom? Megsúgom a legtöbb nem szakmai alapokon nyugvó képzés, általában csuklyás izomnak mondja.(Latinul: Musculus trapezious)- ezzel a kérdéssel, már ki is szúrhatjuk, valójában kivel van dolgunk.

Hogy történik egy valódi szakszerű masszázs?

Minden esetben az érkező masszőr alapos kikérdezéssel illetve az orvosi leletek átnézésével, alapvető vizsgálati módszerekkel (pl. ízületek mozgásterjedelme, izomfeszesség vizsgálata) kezd.  Enyhe érintés próba után, az adott terület masszázsa, gyógymasszázsa, izomregeneráló, gyulladáscsökkentő gyógynövényes vivőanyagokkal , majd a masszázs önkorrekciós és nyújtó gyakorlatok megtanításával, jövőbeli tanácsokkal zárul.

Az érintés és a szakszerűség harmóniája

Ha megfelelő masszőrt választottunk, kínzó fájdalmaink enyhülnek, és a masszázs után kellemes nyugodt érzés jár át bennünket, mely életünk során az egyik leghatásosabb regenerációs állapot. Nem csupán testünk fizikai fájdalmaink csökkennek, izmaink sejtjei regenerálódnak, de új építő gondolatok is törnek fel belőlünk, kreatívabbnak érezhetjük magunkat, a jelenben élhetünk és mindez hozzájárul egy magasabb életminőség megteremtéséhez.

fájdalom-norbi-masszőr

Kérdése van? Tanácsra lenne szüksége? Meg szeretne szabadulni fájdalmaitól?

Írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra, vagy hívjon a 06/30 594 9225-ös mobiltelefonszámon.

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, és úgy gondolja ismerősei hasznát vehetik írásomnak, kérem, ossza meg velük a közösségi médiában is!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!