K2-vitaminnal a csontritkulás ellen

Olvasási idő: 1 perc

30 éves korunkra érik el csontjaink a csúcscsonttömegüket, ezután a csonttömeg kezd veszteni a sűrűségéből mindenféle tünet nélkül.
A kálcium fontos a csontoknak de önmagában sajnos nem elég. Ahhoz, hogy felszívódjon és beépüljön a csontokba szükség van K2 és D-vitaminra. Ha csak önmagába visszük be a kálciumot, akkor az lerakódik az erekben ezzel növeli az infarktus vagy az érszűkület esélyét – ezért is van szükség a K2-vitaminra.
Ez a vitamin nem csak a felszívódásban, beépülésben és az erek épségének megőrzésében segít, hanem fokozza az új csont képződését és megakadályozza a csontbontó sejtek túlzott működését. D-vitaminnal finom összhangban végzi a feladatát. A csontritkulás megelőzésében a K2 és a D-vitamin egymást erősítő hatását orvosi kutatások is bizonyítják. K2-vitamint megtalálhatjuk a marhahúsban, tejben, vajban, tojásban, de lehet már kapni olyan készítményeket is amelyek ezt a 3 hatóanyagot kombináltan tartalmazzák.

norbi-masszor-k-vitamin

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.