http://norbimasszor.hu

Időjárásunk napról napra változik, egyre pontosabbak az előrejelzések, de azért így is kiszámíthatatlan egyik napról a másokra történő jelenség, melyre kívülről sajnos egyáltalán nincs befolyásunk. A rendkívüli, szélsőséges változások szervezetünket is megviseli, és rossz közérzet, levertség, esetleg súlyosabb panaszok is jelentkezhetnek.

Mit tudunk tenni, hogy átvészeljük ezeket a napokat? Mitől lesz jobb nekünk?

Mint blogolvasóim tudják, nagyon fontosnak tartom a folyadékbevitelt, naponta 2-3 liter, melegebb napokban 4-5 liter, folyadék fogyasztása javasolt.(Volt olyan eset, amikor átestem a ló túloldalára 8-9 liter napi folyadékkal,de erről majd  a jövőben mesélek itt a blogon.) Sokan nem tudják, de rengeteg fejfájásos panasz enyhíthető megfelelő folyadékbevitellel, persze azért itt is vannak bizonyos határok. Kerüljük a koffeint, amennyire csak lehet, helyette fogyasszunk leginkább zöld teát, illetve  a nagy melegben a mentákból készült tea is nagy segítségünkre lehet, egy kis citrommal máris megfelelő üdítő alternatíva lehet számunkra. Éjszakára fogyasszunk el fél liter hideg kefirt, hisz nem csak kiváló kalcium forrás, de víztartalma és hasznos baktériumtartalma is segítségünkre lehet alvásnál.

Fontos még említést tennem, a megfelelő ásványi só bevitelről is, érdemes lehet táplálékkiegészítőként bevinni szervezetünkbe, mindezt megfelelő multivitaminnal kombinálva. Kalcium, Kálium, Magnézium,B6-B12 vitaminok bevitele nemcsak, idegrendszerünknek, csontjainknak, de izmainknak sok segítségére lesz. Lenkei Dr. Úr  javaslatára a naponta egy fél teáskanál sót is beviszek szervezetembe, melytől nemcsak a közérzetem jobb, de a gyors hőmérséklet ingadozást is rugalmasabban viselem.

A megfelelő alvás: Bár nagy melegben nagyon nehéz kipihentető alvást elérnünk, mindig alkalmazzunk a hőmérsékletnek megfelelő takarót. A klímát éjszakára ne üzemeltessük, mert akár felső légúti megbetegedéseket is okozhat. Figyeljünk rá, hogy a napi 8-óra alvás meglegyen, mindemellett a megfelelő stresszkezelés, relaxációs technikák, meditáció, esetleg masszázs is megfelelően tud segíteni átvészelni az időjárást.

Mit tehet a masszőr, hogy könnyebben áttudjuk vészelni az időjárás okozta panaszokat?

Tartson velem, és a következő blogbejegyzésemből megtudhatja!

időjárás-norbi-masszőr

Kérdése van? Hozzászólna? Írjon e-mailt: norbert@kiseri.hu

Amennyiben hasznosnak tartotta bejegyzésem kérem ossza meg másokkal is!

Jó egészséget!

 

IDŐPONTOT KÉREK MOST!