http://norbimasszor.hu

A lapocka alatti fájdalmakat több izom(kis és nagy rombusz, trapéz, lapocka emelő izom) befeszült állapota,  illetve a csigolyák mellett lévő izmok,  apró blokkja is okozhatja.  A kellemetlen,  húzó érzés ízületeink mozgását is korlátozza,  melyek akár hosszútávon komolyabb problémákat hozhatnak létre.

Mit tudunk tenni a lapocka alatti izmok fájdalmával?

Először is ellenőrizzük le, hogy nincs-e begyulladva az adott terület:
Piros, tüzes, forró tapintás, deformitások,  funkció kiesés jellemzi a gyulladást. Melyre mindképp ajánlott a pihentetés, hisz akut állapotban semmit sem kezelünk. (Rosszabb lesz.)
Ilyenkor 1-2 nap langyos vizes/almaecetes borogatást, hűtő hatású sportkrémet(rozmaring), illetve gyulladáscsökkentő hatású krémet javaslok. Az árnika krém kiváló hatású lehet,  ha nem a természet patikájához fordulnánk a voltaren és lidokain tartalmú krémeket ajánlom a gyógyszertárból.

Ha mérséklődött a begyulladt terület, abban az esetben  az alábbiakat javaslom a lapocka alatti fájdalmak megszüntetésére:

-Napi nyújtás legalább napi 3*15-30 másodperc. (Kép mellékelve)

Önkorrekciós gyakorlat teniszlabdával, vagy egyszerűen ajtókeret mellett a feszült izomterületen „átmasszírozni”.
A fájdalmas ponton legalább 20 másodpercig nyomó fogást alkalmazni.
-Ha a gyulladás biztos, hogy le ment abban az esetben egy meleg fürdő, szauna lazítja lapocka alatti izmainkat.

Megemelt folyadékfogyasztás(akár napi 4-5liter) mellett, kalcium, magnézium, kálium és b-vitaminok szedése. Esetleg orbáncfű-levendula teakeverék is jót tud tenni. (Egyes esetekben orvosi rendelvényre izomlazító pl. Mydeton)

Amennyiben lapocka alatti fájdalmaink nem mérséklődnének 4-5 napon belül(esetleg zsibbadást tapasztalunk) érdemes szakembert felkeresni,  aki ebben az esetben az állapotfelmérés után célzott kezeléssel(Lapocka alatti izmok lefutásának megfelelő lazításával(gyöki lazítással kezdünk) , nyújtásával, ízületi és lágy részes blokkok korrekciójával, reflexes úton ideg-inger terápiával, alacsony frekvenciás inger árammal, speciális izomlazító vivőanyagokkal) és tanácsokkal tud segíteni, hogy a fájdalom és feszülés mentesen éljük le mindennapjainkat.

Amennyiben hasznosnak találta cikkemet a lapocka alatti fájdalmakkal kapcsolatban, ossza meg másokkal is, hogy minél több a problémával küszködő emberhez eljusson.

Kérdése van? Esetleg hozzászólna?
A norbert@kiseri.hu e-mail címen várom kérdéseiket.

A masszázst  illetve kiegészítő terápiákat  otthonában megbízható, 7éve a szakmában lévő, gyakorlott, emberközpontú szakembertől szeretné igénybe venni? Hívjon bizalommal a 06/30 5949225 – ös mobiltelefonszámon, amiben tudok segítek.

Jó egészséget!

image

IDŐPONTOT KÉREK MOST!