http://norbimasszor.hu

Korunk civilizációs betegségei közé tartozik a feszes, merev izomzat, az ízületekben létrejövő beszűkült mozgástartomány, az izomcsomók, az úgynevezett myalgiás csomók megjelenése, sőt ezek akár hatványozottan is megjelenhetnek, ezzel keserítve meg életünket.

A fájdalom sokszor, pont akkor jelentkezik amikor a legkevésbé számítunk rá…

Sokan úgy gondolják, hogy majd elmúlik, de telnek, múlnak a hetek, hónapok, és akár évek is, egyre jobban befeszülnek az izmok, esetleg meszesedés, ízületi kopás is kialakulhat.

A lehető legrosszabb dolog, ha várjuk a csodát és nem teszünk semmit, pedig olyan lehetőségek vannak manapság az ember kezében, de talán a leges legelső az, hogy odafigyeljünk magunkra. 

Saját magunknak, csak is saját magunk lehetünk a legfontosabbak, persze semmilyen egoizmus, vagy önfuttatás nélkül, csupán az a legfontosabb, hogy figyeljük testünket, sőt lelkünket egyaránt.

A lelkünknek mi köze van az izmokhoz?

Természetesen a fizikai terhelés mellett, a nem kiegyensúlyozott lelki élet, stressz és bizonyos kompenzációs magatartások is okozhatnak befeszült izomcsomókat és saját tapasztalatból megélve, akár jelentős fájdalmakat is. Az önmarcangolás, a kételyek közti sodródás, megfelelési kényszer mind-mind okozhatják izmaink merevségét. De egy rossz irodai szék, hosszútávú autózás is épp oly veszélyeket rejthet magában, ezért nem szabad félvállról venni a problémák jelentkezését.

Az út nem egyszerű, de érdemes belevágni…

Persze nem ilyen súlyos a helyzet, hogyha rendszeresen  van foglalkozva az izmokkal és dolgozunk  önmagunkon is pl. a stressz levezetésével, konfliktusok kezelésével.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy foglalkozunk magunkkal, de nem csupán a lelkiismeret furdalásunk szempontja miatt, hanem mert kitűztük célul, hogy boldogabb, jobb életminőséget szeretnénk élni.

Ehhez bizony változtatni kell több éve tartó szokásainkon, és minél hosszabb ideje áll fenn, annál nehezebb dolgunk lesz, viszont nincs kifogás, csakis magunk változtathatunk rajta, mert saját életünkért, csak is MI vagyunk a felelősek.

Most jön képbe a gyógyító masszázs, mely nem csupán fizikai síkon, de lelki síkon is sokat segíthet nekünk.
U.i: Továbbra se felejtsük ki a mozgást, mert a masszázs nem azért van, hogy kiváltsa a mozgást.(és megnyugtassuk a lelki ismeretünket: „ÉN MINDENT MEGTETTEM, DE NEM MŰKÖDÖTT”)

Mi történik a kezelés közben, hogy segít a gyógyító masszázs?

Amikor kezelést végzek, 3 fontos tényezőre figyelek oda, holisztikus szemléletet alkalmazó terapeutaként. Ez a három fontos tényező: a fizikai, a gondolati és érzelmi sík. Míg fizikai síkon tovább nézzük, az izmok, ízületek, nyirokrendszer kezelésével, addig gondolati és érzelmi síkon is megjelenik a hármas szám.(Múlt- jelen-jövő)

Fizikai állapotfelmérés, izmok vizsgálata, hozott orvosi leletek átnézése és kérdések feltevésével kezdődik a kezelés. Fontosnak tartom a folyamatos figyelmet és a jelen állapotra való fókuszálást.

Lelkiismeretes gyógymasszázskezeléssel, mindig a segítségére leszek.

Hiszek benne, hogy a mai korunk nemtörődömségét, közönyét,  a rohanást,  a jelenben(MOST-ban) végzett figyelmes, lelkiismeretes kezelésen kívül  nem pótolhatja semmi más. A legfontosabb, hogy a terapeuta legyen e képességek birtokában és magabiztosan alkalmazza azt a tudást és maximálisan segíteni akarjon páciensén, őszintén semmilyen hátsó szándék nélkül.(pl. értékesítés.)

Fizikai síkon az izmokat vizsgáljuk főként, elülső sípcsont izom, négyfejű combizom, majd a vádli és a hamstrings izomcsoport, karon az alkar feszítők-hajlítók, bicepsz tricepsz, vállon a delták, majd a mellizomzat is szerephez jut, és talán az egyik legfontosabb terület a hát előtt a csípő, majd a mély és felületes hátizmok(+gerinc), és a nyak izmok vizsgálata, kezelése következik.

A kezelésnél is fontos 3-as szám, először a nevezetes triggerpontok kezelése, gyógynövény olajos masszázs és speciális technika pl.köpölyözés, TENS vagy, amit az aktuális helyzetben leginkább eredményre vezetőnek tartok.

Jobb közérzet, jobb életminőség

Kezelések után pácienseim jobb közérzetről, lelki feltöltődöttségről és könnyebb mozgásról számolnak be, és akár a kezelés után hetekig jobb életminőségben élnek, vidáman, boldogságban. – Számomra ez a legfontosabb, amit adhatok terapeutaként.

Érezze jobban magát, éljen újra felszabadultan, jobb életminőségben szeretteivel!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!