http://norbimasszor.hu

A nyak és hátfájdalmak valószínűleg egyidősek az emberiség kialakulásával. Míg korábban sámánok, gyógyítók, javasasszonyok gyógyították, a modern korban terapeuták és orvosok foglalkoznak fájdalmaink enyhítésével.


Jelen bejegyzésemben a diagnosztika menetéről fogunk beszélni, illetve személyes megtapasztalásokról, szakmai sikerekről, eredményekről. Ami az Ön számára is hasznos lehet. Tartson Velem!

Mi a legeredményesebb mód ha a fájdalmaink jelentkeznek?

Sokféle fájdalom létezik és ehhez millióféle tünetegyüttes, szubjektív érzés párosul az egészen gyenge izomfájdalmaktól a komolyabb zsibbadó, szúró fájdalmakig. Ilyenkor nem csupán a test, de a lélek is sérül, megszűnik az ember eddigi teljesítménye, kiszolgáltatottság érzése is megjelenhet.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Fontos tudnunk, hogy ha fájdalmaink jelentkeznek érdemes priorizálni. (Természetesen mindenkinek más és más a fájdalom küszöbe, terhelhetősége). Nagy, erős, szúró, zsibbadó fájdalmak esetén ne halogassunk, azonnal érdemes orvoshoz fordulni. Azt szoktam javasolni, hogy nagy fájdalmak az első dolog mindenképp az orvos, illetve orvosi mechanikus vizsgálat, plusz képalkotó diagnosztika (CT, MR, RTG) javasolt. Az orvos szükség esetén NSAID (nem szteroid) vagy szteroid alapú gyulladáscsökkentőt ad. (Általában NSAID Mydeton, Aflamin, Flector, Voltaren.), illetve elrendeli az akut állapot utáni további teendőket.  Amit még érdemes tudnunk, hogy fájdalmaink esetén prioritástól függően mindenképp szükséges lesz aktívan is terhelni, fejleszteni az izomzatot. Leggyakoribb hibának látom, a majd elmúlik hozzáállást. A hát és nyakfájdalmak legegyszerűbb és legbiztonságosabb kezelése tornával lehetséges. Mindenképp szükség lesz a kezdő gyakorlatsor kialakítására gyógytornászra. A tornát követően, abszolút javasolt lehet segédeszközök, ortézisek használata is.

A Gyógymasszőr és terapeuta szerepe a gyógyulásban

Nyak és derék fájdalmaknál a legfontosabb a priorizálás, mindig hangsúlyozom, hogy erős zsibbadás, bénulás esetén első körben mindenképp orvos felkeresését javaslom. Ha nincsenek ilyen panaszok, akkor a Gyógymasszőr lehet a legjobb választás gyógyulása elősegítéséhez. Ki kell hangsúlyoznom, hogy mindenképp Gyógymasszőr javasolt, én még annyit szoktam hozzátenni, hogy olyan aktív Gyógymasszőr, aki holisztikus szemlélettel rendelkezik. De ennek fontosságáról majd később írok. Még egy dolog, hogy Magyarországon nagy hagyománya van a csontkovácsolásnak is, ami effektcentrikus. Azaz történik valami (pl.ropogtatás) és attól jobban lesz. Kikell emelnem, hogy ez akár veszélyes is lehet, ha már szaksegítséghez fordulunk, érdemes lehet elismert terápiát választanunk.(Pl. Mulligan manuálterápiát, bizonyos esetben SMT-t.)

A gyógymasszőrről…

A Gyógymasszőr az a személy, aki legalább két éven át tanulja a szakmát és eredményes vizsgával, szakmai bizonyítványt szerez. Ezzel a megfogalmazással találkozunk a legtöbb helyen.

Gyógymasszőr, aki segít a bajban

A gyógymasszőr szerepe a nyak és hátfájdalmak enyhítésében.

Ha fájdalmaink vannak, első körben érdemes szakemberhez fordulni és a gyógymasszőr, az aki a legmegbízhatóbb választás. Hiszen még rosszul priorizált fájdalmak esetén egy plusz lépcsőt ad (bíztatást, megerősítést) a páciens kezébe, hogy milyen fájdalom esetén hova forduljon (háziorvos felkeresése, szakrendelés).

A Gyógymasszőr egy segítő lesz, aki az első pillanattól kezdve Ön mellett lesz és szakmai tapasztalatával, emberségével támogatja, akkor, amikor Önnek szüksége van rá. 

Terápiáról

A gyógyulás legjobb esélyeihez szakemberre van szükség, aki szakszerű kezelést végez. De mit is csinál a masszőr? Erre térek ki most.

A masszázs a gyógytornával ellentétben nem aktív, hanem passzív kezelési rendszer. Ami annyit jelent, hogy a páciens fekszik, pihen, csak indokolt esetben történik aktivizálás. (pl. különböző köpöly technikákkal).

 

A terápia fontos része: a szakképzett gyógymasszőr

Egy terápiás szakasz Nálam az alábbiakból tevődik össze:

1. találkozás a pácienssel:
állapotfelméről beszélgetés, testi és lelki okok kutatása. Fizikális vizsgálat, testtartás mozgástartomány, izomfunkciók, előzmények megismerése.

2. terápiás szakasz:
differenciáldiagnosztika, izom és reflextesztek állapottól függően. Kezelés: Izomállapot vizsgálata, majd megfelelően kiválasztott eszközrendszer, azaz FOGÁS rendszer felépítése, az izmok optimális állapotának biztosításához. Ez némely esetben fájdalommal, bőrpirral is kiegészülthet a páciens állapotától függően. Szükség esetén a terápia hatékonyságát eszközhasználattal is támogathatjuk, mindazonáltal az otthon végzett gyakorlatok fontossága is jelentős a fájdalmak enyhülése szempontjából.

3. utókezelés:
a megfelelő kezeléshez szükségesnek tartom a holisztikus szemléletet. Ez számomra annyit jelent, hogy már az első kezelésnél törekszem a személyes kapcsolat, a jó terapeuta-páciens kapcsolat kialakítására. Fájdalmak esetén nagyon fontos, hogy partnert, segítőt találjunk. Aki mindvégig mellettünk lesz és szakmaiságával, külső látásmódjával támogat minket.

Sikerek, eredmények

Fiatal korom óta nagyon fontos számomra az, hogy a hozzám forduló embereknek megfelelő szaksegítséget nyújtsak. Kompetenciáimat, úgy használjam fel, hogy az gyógyulást támogató legyen. Ami annyit jelent számomra, hogy a megfelelő időben, a megfelelő terápiával, megoldással, eszközrendszerrel szolgáljak. Mindemellett személyiségemből adódóan mindezt embercentrikusan, segítően, empátiával végezve magasabb szintre helyezzem a gyógyítást.

Rengeteget tanulok és fejlődök.

Az évek során lehetőségem volt a rengeteget tanulni és az életem arra tettem fel, hogy aki hozzám fordul, segítséget kapjon. Már a kezdetektől a fájdalom priorizálásánal is. Úgy érzem ez sikerült. Orvosok, sportolók, szakemberek, politikusok, elismert emberek jutalmaznak meg bizalmukkal, aminek igyekszem a maximálisan megfelelni, támogatni életüket testi-lelki síkon. 

Köszönöm! 

Foglalja le masszázs időpontját MOST!

ONLINE FOGLALÁS

+36 30 594 9225

norbert@kiseri.hu

Th. Kiséri Norbert
Élet és Masszázsterapeuta

A blog célja: a masszázs népszerűsítése, masszázsok leírása, filozofálás mellett, egymás segítése, egy egészségesebb, jobb, élhetőbb és emberibb világ érdekében. Tartson velem! Amennyiben hasznosnak találja oldalam kérem ossza meg másokkal is. Köszönöm!

Miről szeretne ma olvasni?

Akció!

Legfrissebb blogposztok

Hogy szabaduljak meg a csuklyásizom fájdalmaktól?

Volt már úgy, hogy szinte alig tudott aludni, mert azt érezte, hogy a "csuklyásizmai leszakadnak" és akármerre forgolódott, mozdult nem lett jobb? Kenegette mindennel, de valahogy nem akart enyhülni, és ez nagyon elkeserítette, már-már a mindennapi életminőségét is...

Hogy alakul ki a derékfájdalom? – Út a derékfájdalmakhoz

Gyakori eset, hogy szakemberhez(orvoshoz, masszőrhöz, gyógytornászhoz) akkor megyünk ha fáj, pedig a fájdalom már a végső jele egy hosszú ideje fennálló állapotromlásnak. Ez a cikk egy kis gondolatébresztő, hogy bizony a derékfájdalmak, folyamathoz kötöttek, nem pedig...

Hogyan fogyhatsz 14kg-t 3 hónap alatt, a mélyhátizmaid egészségének megőrzésével?

Sztár és divatdiéták hada található a neten, valamelyik működik valamelyik csak kínkeserves önsanyargatás. Most itt a módszer, ami segítségével én is elértem a célom, mert ugye nem csak beszélünk róla, hanem tesszük is. Ha megszeretné tudni mi a fogyás titkos...

A 6 leggyakoribb tévhit a masszázzsal kapcsolatban

Rengeteg mende-monda kering a masszázs pozitív hatásaival kapcsolatban az interneten, sámánoktól kezdve a csontkovácsokig. Olyan hangzatos kijelentések, amik nagy részét már mind hallottuk, és valljuk be el is hittük, mert egyszerűnek, logikusnak tűnt. Figyelem!...

Gyorssegély otthon: Mit tettem a fájós derekammal?

Egy megterhelő nap vagy egy hirtelen mozdulat gyakran okozhat fájdalmakat.       Mit tehetünk hirtelen jelentkező derékfájdalom esetén? Szúró, kellemetlen érzés? Valami nincs rendben a derékkal? Fájó diszkomfort állapot és szinte ki nem bír egyenesedni...

Csatlakozzon közösségünkhöz!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!