http://norbimasszor.hu

A levegő, mint éltető energia

A keleti ember egészen másképp viszonyul a légzéshez, nem csupán az emberi lét természetes velejárójaként, anyagcsere folyamatok „biztosítójaként” írja le, hanem egyfajta életerőként viszonyul hozzá, amivel megfelelően bánva az élet minden területén képes hasznos hatását kifejteni.

Gyakran fáradt? Kimerült? Stresszel küzd? Ha magára ismer, akkor cikkem Önnek szól.

Tudnunk kell, hogy világunkban 4, olyan kiemelkedően fontos kincsünk van, amik nélkül nem bírnánk sokáig, még a világ leghatalmasabb pénzösszegével a zsebünkben is tehetetlenül állnánk, és nem tudnánk tenni semmit azért, hogy változtassunk a kialakult helyzeten. Az első ilyen tényező az egészség, a második víz, harmadik az idő, és a negyedik dolog pedig, ami nélkül 2-3 percet se bírnánk az a levegő.

Igen, a levegő az emberiség egyik legnagyobb kincse, mégis szennyezzük, mégis beülünk az autóba, és valahogy megoldhatatlannak látszik ez a dolog.  Ilyenkor sokszor azt szoktam mondani, hogy úgy lehet elérni a változást, hogy a saját életünkben fokozatosan vitelezzük ki azt. pl.  autó helyett tömegközlekedéssel utazunk, stb.

Viszont van egy másik dolog is, amivel saját életünkre is hatással lehetünk:

„BECSÜLJÜK MEG A LEVEGŐT!

Kapjunk új szárnyakra a légzés örömével!

Ami nem csupán annyit jelent, hogy teszünk a környezet,- és légszennyezés ellen, hanem emberként felelősen használjuk fel, és megtanítjuk magunkat arra, hogy tudjuk optimálisan felhasználni, úgy a levegőt, hogy saját életünkben jelentős pozitív hatásait élvezzük ki, ezáltal nem csupán elkerüljük a stresszt, fejfájások nagy százalékát, de utat nyitunk egy boldogabb, kiegyensúlyozottan világhoz.

Mit fogunk érezni, ha jól lélegzünk?

  • Megelőzhetjük az izomlázat
  • Elkerülhetjük a fáradtságot
  • Frissítő és nyugtató hatása van
légzés-norbimasszőr

A jobb közérzet titka apróságokon múlik

Hétköznapi életünkben, mivel a levegővétel természetes, nem foglalkozunk vele, észre se vesszük, hogy milyen felszínesen, rosszul lélegzünk. Nem is gondoljuk, hogy mennyi betegség okozója lehet ez, és milyen könnyen tudnánk magunkon segíteni, ha odafigyelnénk a helyes légzésünkre, sőt nem csupán testünk kapcsolatban tartom ezt kiemelni, de jó légzéstechnika esetén gondolataink is új szárnyakra kapnak.

Munka, utazás vagy akár egy kisebb bevásárlás közben is jelen van felszínes légzésünk, amely kevés oxigént biztosít szervezetünk számára, és ez gyakran vált ki levert, lehangolt állapotot, indokolatlan fáradtságot, motiválatlanságot.

Mégis mit tudunk tenni? Mi az az egyszerű módszer, amivel megszabadulhatunk ettől a rablánctól, és élhetünk újra teljes kiegyensúlyozott életet?

Nincs titok, nincs semmilyen varázslat, csupán annyi, amit nagyon sokan elfelejtettünk már, pedig működik:

Igen, a légzés helyes kivitelezéséről beszélek.

A helyes légzés élettani hatásai:

  • Vért tisztít
  • Előnyösen hat az agy működésére
  • Energiával tölti fel Önt
  • Támogatja a megfelelő alvást
  • Idegnyugtató hatással bír
  • Javítja a koncentrálóképességet

Mit tehetünk, hogy a legmegfelelőbb légzéstípust válasszuk?

Először is ismernünk kell, hogy 3 alapvető légzéstípus létezik:

– A legfelületesebb kulcscsonti légzés,

-A közepes mélységű a bordaközi légzés,

– és a legmélyebb hasi légzés.

A legaktívabban, úgy tudjuk felhasználni a levegőt, hogyha tudatosan hozzászoktatjuk magunkat, a teljes tüdős légzéshez, ami annyit jelent, hogy mindhárom légzéstípusnak kihasználjuk előnyeit, ezáltal megfelelő mennyiségű oxigén jut szervezetünkbe.

belégzés-kilégzés-norbi-masszőr

A helyes légzés menete

A légzés gyakorlati kivitelezése:

A légzés mindenképpen az orron át történik, majd a tüdő folyamatosan megtelik levegővel, ezek után belégzéskor a hasfal megemelkedik, a rekeszizom megemelkedik, majd kilégzéskor a hasfal összehúzódik, és a rekeszizom emelkedik.

Fontos odafigyelnünk a légző gyakorlat végzésénél, hogy hosszan, lassan lélegezzünk ki, így teljesen megszabadulhat a lehető legtöbb elhasznált levegőtől.

Ezt azt apró gyakorlatot alkalmazva jobb minőségben élhetünk, és megszabadulhatunk a stressztől, fejfájástól, civilizációs betegségektől.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, akár helyes légzéssel, akár mozgásszervi panaszokkal, gyógymasszázzsal kapcsolatban, írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ravagy hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon.

Ha hasznosnak találta bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is. – Köszönöm!

További hasznos egészségmegőrző cikkeket az életstílus blogon olvashat!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!