http://norbimasszor.hu

Kimondhatatlanul sok stressz, inger éri az emberi szervezetet a mindennapokban, egy darabig tartja az egyensúlyt a szervezetünk, de előbb utóbb előjönnek a fájdalmas panaszok és se minket, se családtagjainkat nem kímélik. Tehát elmondható , hogy a saját egészségünkön kívül családtagjaink egészségének megőrzése is feladatunk.

Mit tehetünk családunkért a mindennapokban?
Elsődleges pont a kommunikáció, beszéljünk családtagjainkkal, szánjunk időt az egymással való törődésre, együttlétre. Ne hagyjunk ki senkit, és vegyük figyelembe a korosztályi sajátosságokat. Ha egy családban minden probléma megvan beszélve és kölcsönös bizalom alakul ki a családtagok közt, akkor a következő problémás helyzet esetén a családtagok automatikusan egymás felé fordulnak.

Második szempont a megfelelő táplálkozás: Nem lehet elégszer elmondani, hogy a testi egyensúly alappillére az, hogy mit fogyaszt az illető. Sajnos az élermiszeriparnak köszönhetően téves kép alakult ki az emberekben: mégpedig az, hogy az egészséges étkezés drága… Be kell vallanom, hogy nem az, sőt még olcsóbb is, mint némely junkfood. A folyadékról, vitaminokról, ásványianyagokról se felejtkezzünk meg.

Harmadik szempont: A pihenés minősége. Illetve ezzel szorosan összefügg a fekhely minősége is, melyből inkább a keményebbet javaslom. Amennyiben nem tudunk elaludni, abban az esetben ne forgolódjunk az ágyban, hanem olvassunk. A tvzést és a mobiltelefonhasználatot azért nem javaslom, mert használata után a fényviszonyok, képi elemek miatt még éberebbek leszünk. Ha megfelelően pihenünk szervezetünk bőségesen meghálálja.

Mozogjunk együtt, mozogjunk a mindennapokban!-Legyen az séta, súlyzósedzés vagy akár reggelitorna.
A mai világban rengeteg ellenőrző kiegészítő készülék közül választhatunk, de céljaink eléréséhez használhatjuk a Google Fitnesz szolgáltatását. A vérnyomásunkat, pulzusunkat folyamatosan ellenőrizzük.

A pihenés és mozgás mellé jó párosítás lehet a masszázs, mely nemcsak kellemesen relaxál, de az izmainkban keletkezett feszültséget is  hatásosan oldja, ezáltal harmonizálva a testet és lelket egyaránt támogatva az egészséget és az egészséges élet fenntartását .

Tetszett a poszt, esetleg további kérdése van?
Írjon mailt a norbert@kiseri.hu -s e-mail címre. Jó egészséget!

image

IDŐPONTOT KÉREK MOST!