http://norbimasszor.hu

Az életminőség javítása pár lépésben megírása óta, rengeteg üzenet érkezett a témával kapcsolatban. Sokan leginkább a lelki háttérre kiváncsiak, hogy hogyan lehetne megtenni az első lépéseket, úgy ,hogy elviselik a család/ismerősök hozzáállását, mindemellett nem keresnek kifogásokat(pl.egészségesen élni drága), hanem apránként elérve céljukat, egészségesen tudnak élni.

Úgy gondolom első körben azt kell tisztázni, mert anno én is átmentem ezen, hogy csakis azoknak az embereknek a véleménye érdekelje, akiket feljogosít rá. Sajnos nagyon sok ember van aki a saját sikertelenségét, más emberek befolyásolásával kompenzálja. Ezt ki kell zárni mindenképp, mert minden ember saját magában tudja, hogy mi a fontos számára.

A második dolog, hogy ha egészségesen akar élni, akkor nem fér bele egy sajtburger, vagy egy libazsíros kenyér,vagy bármi ami jólesik. Itt nem arról van szó, hogy túlzásokba esetleg kompenzálásba kell esni, hanem úgy gondolom, hogy egy  „alap” egészséges étrend mellett, lelkiismeretfurdalás nélkül lehet fogyasztani alkalomszerűen.

Mozgás: Nem másokkal kell versenyezni, mindig saját magunkhoz mérjük magunkat. Mozgásnál mindig a rendszerességre ügyeljünk, és esetleg ha elakadnánk, vagy fájdalmat éreznénk ne féljünk szakember tanácsát kérni.

Gondolkodás: Tűzzünk ki célokat életünkben, a tengeren céltalanus hánykódó hajó sose ér a kikötőbe.
De fontos, hogy reálisak legyenek ezek a célok. (Pl.Ne 2 nap alatt akarjunk fogyni.) Tanuljuk meg , a hirtelen hozott döntéseket realizálni.

Lelki béke: Talán ez az egyik legnehezebb dolog, amit a mai napig tanul az ember és főként stressz, illetve valós szituációkban mutatkozik meg leginkább a jelenlét megélése. A lényeg, hogy ne elvont fogalomként kezeljük, mert akkor lehetséges , hogy gondolati síkon megteremtjük, viszont valós helyzetben nem tudjuk alkalmazni.  Fontos tény, hogy forduljunk szeretettel az emberekhez, és próbáljuk beleélni magunkat(nem áldozatszerep keresése) a helyzetbe.

image

Kérdése van? Hozzászólna? Írjon emailt: norbert@kiseri.hu

IDŐPONTOT KÉREK MOST!