http://norbimasszor.hu

Sokszor felmerül bennem, hogy mi is a boldogság valójában, mitől lesz egy ember igazán boldog, mi nyújt örömöt és mi okozza mindennapjai szenvedését.  Következő bejegyzésemben, ezt a témát feszegetem majd. Tartson velem.

A boldogságot mindenki megérdemli, éljen vele!

Mi is a boldogság?

Boldognak lenni egyet jelent azzal, hogy összhangban vagyunk az univerzum energiáival, azokkal az energiákkal hatnak ránk és mi is kölcsönhatásba kerülünk velük. Nagyon sokan túlmisztifikálják, ezt a dolgot és valamilyen magasztos célt keresnek, pedig valójában ennél sokkal egyszerűbb a feladat. A fő dolog, hogy meg találjuk, mi tesz, minket igazán boldoggá a felszín alatt. Igen, nem bírom elégszer hangsúlyozni, hogy a felszín alatt, mert valamilyen szinten mai világunk a felszínre épül, arra a nem szilárd felszínre, amiről azt hisszük a valóságunk pedig valójában nem az. Sokan azt gondolják, hogy a pénztől, anyagi javaktól boldogabban lesznek, viszont a boldogság nem az ilyesfajta gazdagságban rejlik, nem attól lesz valaki boldog, hogy nagy házban él, luxusautókkal közlekedik, ez csak egy szint a materialista világban.

Ezt be is bizonyítom:

Képzeljük el, hogy akkor vagyunk a legboldogtalanabbak, amikor mind a materialista világban (nincs pénzünk), mind a lelki síkban(nincs célunk, utunk).  Viszont sokszor találkozom olyan esetekkel, hogy hiába teremtődik, meg anyagi síkon a gazdagság, ha nincs mellette lelki síkon harmónia, akkor ugyanolyan boldogtalannak érzi magát az ember. Ilyenkor megjelenhetnek a bizonyos kompenzációk, alkoholizmus, külső eltorzítása vagy esetleg súlyosabb tényezők is (Elkezd lefelé süllyedni).  Ettől a szinttől viszont sokkal boldogabbnak éli meg a világot az az ember, akinek „hiába” nincs pénze viszont sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lelki síkon, és még mindig ott a lehetősége, hogy materialista síkon is sikereket érjen el.

boldogság-norbimasszázs

A lelki sík és materiális sík harmóniája a legoptimálisabb, a boldogsághoz.

A legoptimálisabb esetben, mind lelki, mind anyagi síkon teljes harmónia van, de csak abban az esetben, hogyha mindezt értékeli az ember és nem kezd bele újabb elégedetlenségben, harácsolásba, illetve ha nem ragadja el az egója. Hiszen az ego mindig is a középpontot akarja, a középpont csillogását és emiatt újabb és újabb kényszer utakat, majd bizonyos esetekben szenvedést teremthet, abban az esetben, ha nem ismerjük fel időben. Sőt az a legjobb állapot, amikor mindezt felismerjük és nevetünk rajta.

Viszont van a boldogságnak egy másik tényezője is, nem csupán síkokban gondolkozhatunk, mégpedig az egészség.

„Ha nem vagyunk egészségesek, akkor nem vagyunk boldogok, vagy talán mégis? „

Úgy gondolom, rengeteg terhet rak az emberre egészségi állapotának romlása, a fájdalmak megkeserítik a boldogságérzet szépségét, viszont ne felejtsük el az, hogy fájdalmainkhoz, csak is mi társítunk érzelmeket. Valójában pedig egy egyszerű ok-okozati összefüggés. pl. csípőkopás (arthrosis) esetén a mechanikai hatás okozza a fájdalmakat, a fájdalom megtörténik, viszont sokszor, ha mi is rakunk hozzá negatív érzetet (Pl.szerencsétlen vagyok, senkinek nem kellek, stb.), abban az esetben még nagyobb pokolnak éljük át és egy idő után azon kapjuk magunkat, hogy valójában csak is ezen idegeskedünk, ezzel hátráltathatjuk a gyógyulásunkat is. Természetesen egy percig nem állítom, hogyha fáj az egy kellemes dolog, sőt egyenesen vágyjunk rá(nem vagyunk mazohisták), viszont saját tapasztalatból mondom, hogy bizonyos fájdalmak felismerhetőek, majd fejben csoportosíthatók, és ez által tárgyilagosíthatóak is.

dobozba zárt fájdalom

A dobozba zárt fájdalom trükkje.

Képzeljük, csak el amikor valamilyen fájdalmat érzünk, agyunkkal könnyen csoportosíthatjuk, sőt ha nagyon koncentrálunk, akkor akár egy képzeletbeli dobozba is bezárhatjuk.– Egyszerűen hangzik, és az is valójában csak megfelelő koncentrációt igényel és ami a legfontosabb, hogy fokozatosan, akár hónapok évek kitartó gyakorlásával, tudatosításával érhető. Ne essünk kétségbe, ha elsőre nem sikerül, próbáljuk újra, elemezzük, bontsuk le és ne másoktól várjuk, hogy tegyen értünk, hanem lépjük meg az apró lépéseket már ma, szépen lassan fokozatosan és az eredmény megfog jelenni: elérhetjük a boldogság magasabb szintjét is és valóban boldognak , egészségesnek érezhetjük magunkat és olyan életet élhetünk, amit mindig is szerettünk volna.

Ha bármilyen kérdése lenne boldogsággal, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra.

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!