http://norbimasszor.hu

Lassan itt a tél, mikor sajnos hajlamosabbak vagyunk a megfázásra. Épp az elmúlt héten estem át én is a megfázáson és ezúton szeretnék Olvasóimnak segíteni, hogy gyorsan kitudjanak jönni a betegség eme fajtájából és egészségesek legyenek a mindennapokban.

Először is ott kezdődik, a „hiba” a gondolkodásban, hogy nem vesszük elég komolyan: Beveszünk egy szem pirulát és ugyanúgy mehet tovább a megszokott aznapi rutin. Fontos, hogy már az  elején kellő figyelmet fordítsunk a megfázás kezelésére, mert napokon belül rosszul érezhetjük magunkat. Első körben mindenképp figyeljünk oda réteges öltözködésre, ezzel már nagyon sokat tudunk tenni egészségünkért.(A sál,sapka is előkerülhet.)

Fogyasszunk mindennap gyümölcsöt, talán közhelynek tűnik, de megfázás, meghűlés esetén fokozottan igaz. Bár gyümölcseink nem tartalmaznak annyi vitamint, mint 30 éve, de így is ajánlott  őket fogyasztani. Természetesen a vitamin tabletta is hasznos lehet, keressünk főként természetes összetevőkből(pl.csipkebogyó) készült vitaminkészítményeket és ne feledkezzünk meg  a multivitaminokról se.

megfázás-norbi-masszőr

Fizikai igénybevétel elkerülése: Fáradtnak, gyengének, levertnek érezzük magunkat, ilyenkor bátran hagyjuk ki a sportot, sőt ha masszázst vennénk igénybe azzal is érdemes egy kis szünetet tartanunk. Egyébként óvatosan a masszázsból ismert kopogtató, ütögető  fogás hasznos tud lenni, viszont ne essünk túlzásokba.

Gyerekkorom óta a méz(„folyékony napfény”) és a kamillatea már-már összefonódott, fogyasszunk belőle melegen a megfázás alatt. Sőt a kamilla főzetet akár inhaláláshoz is alkalmazhatjuk. Fogyasszunk izzasztó hatású bodza illetve hársfateát is.  Korábbi bejegyzésemben írtam a fokhagymáról, ami  immunrendszer erősítésben verhetetlen.

Nálam 2-3 nap után működött, amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem kérem tudassa másokkal is. Ha hozzászólna, kérem vegye fel a kapcsolatot velem. Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!