http://norbimasszor.hu

A nyári forróságban a leglelkiismeretesebb odafigyelésünk ellenére is  előfordulhat, hogy bőrünk vöröses, irritált érintésre érzékeny lesz, ez a napégés , mely nem csak kellemetlen érzés, de veszélyeket is hordoz magában. Mit tudunk tenni, hogy enyhítsük a napégés okozta fájdalmakat, mindemellett szakszerűen járjunk el?  Lássuk, hogy dédanyáink házi praktikái mellett, milyen intézkedéseket tehetünk, hogy bőrünk újra egészséges legyen, és megszabaduljunk a kínzó fájdalmaktól.

Elsődleges szempont, hogyha „leégtünk”, abban az esetben kerüljük a napon való tartózkodást, mindemellett javasoltnak tartom az emelt dózisú vitaminbevitelt(Főként E-vitamin, és C-vitamin). Mérsékelt napégésnél(Amikor nem képződnek hólyagok) javaslom a langyos vizes körülbelül 25 fokos vízzel való zuhanyzást , esetleg az égett felület langyos vizes borogatását is.  Mindemellett a fokozott folyadékbevitel napi 3-4 liter is segítségünkre lehet napégés utáni napokban, amennyiben szív és vese panaszokkal küszködünk, érdemes háziorvosunk tanácsát kikérnünk. Külsőleg naponta kétszer-háromszor javasolt hűtő hatású balzsam(napozás utáni krém) használata, az égett felületre, mellyel komfortérzetünk jelentősen javul, mindemellett ha hőemelkedést tapasztalunk, abban az esetben érdemes fájdalom és lázcsillapítót is alkalmaznunk.

A tejföl tévhite: A tejet, tejtermékeket régóta ajánlják napégésre, mely átmenetileg enyhülést hoznak az égett felszínen , viszont hosszútávon a regenerálódást nem segítik, gyulladáscsökkentőként nem alkalmazhatóak, mivel a bennük lévő zsír, és vitaminok nem igazán tudnak felszívódni bőrünkön keresztül.

Masszázs és napégés: Napégés után bőrünk automatikusan nem kívánja az érintést, ebben az esetben még ha izmaink merevek is, nem érdemes masszíroztatni, legyünk türelemmel és várjuk meg a természetes regeneráció folyamatát. Apró torna, nyújtás ajánlott, illetve első kezelésnél érdemes masszázshoz körömvirág tartalmú vivőanyagot és a masszázs szempontjából enyhébb simító technikákat alkalmazni.

napégés-norbi-masszőr

Kérdés van? Hozzászólna? Írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu -re.

Amennyiben hasznosnak találta a napégéssel foglalkozó bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!