http://norbimasszor.hu

Az elmúlt időszakban volt alkalmam többször is ellátogatni a Balatonhoz, olykor jólesik eltávolodni a város zajától és csendes környezetben, új energiákkal feltöltődve nekivágni újra a gyógyítás szent hivatásának.  A víz természetes, nyugtató, ősi ereje már gyerekkorom óta végigkísér engem, szeretem ezt az energiát, ezáltal meditációhoz és lelki megújuláshoz is tökéletes megoldás volt számomra. A megtapasztalt élményeimet szeretném megosztani.

meditáció-balaton

Csodálatos útra invitállak: Képzeld el…

Képzeld el, hogy ülsz a vízparton, eléd tárul a Balaton csodálatos víztükre, csend van és csak magadra tudsz figyelni. Ülsz a parton és közben teljesen más emberré válsz, a távolban látod a badacsonyi  hegyet és talán a távolban felbukkan egy-egy vitorlás is.

Csend van, csak magadra figyelsz, szinte el nem tudod képzelni, hogy lehetne is ez másképp, nincsenek autók, nincs embertömeg, ülsz a stég szélén és ez a csodálatos világ csak a Tied. Nem érdekel, hogy mi történik a városban, jelentéktelennek tűnő dolgok, az idegesség, a stressz mind-mind eltörpül e csodálatos táj mellett.

A stég a Tied, a Te kis birodalmad, és amikor ülsz a parton, megköszönöd az életnek, hogy itt vagy, nem akarsz máshol lenni, csak ülsz és itt vagy a legjobb helyen. Hálát adsz az életnek, hogy itt ülhetsz, hálás vagy, hogy volt lehetőséged eljönni és élvezni a természet eme csodálatos erejét.  Közben hallod, hogy a távolban elsuhan egy vonat, ami egyáltalán nem zavaró így a civilizációtól távol, majd lassan megfigyeled a nádak hangját, nem vagy egyedül, vannak körülötted, és akik ott vannak, és mind-mind harmóniában élnek melletted.

meditáció-masszázs

Csend és nyugalom: Csak a belsődre figyelsz…

Csend van, nyugalom, szemed behunyod, lazítasz eddigi testhelyzeteden, a levegő enyhén ki és beáramlik testedben, látod, ahogy mellkasod elemelkedik, majd kifújod a levegőt teljesen és minden világossá válik. Elcsendesedtél, elcsendesedtél, mert erre volt szükséged, itt a Balaton partján, itt a nyugalom és a béke szigetén. Nem számítanak az anyagi javak, a mindennapokat átjáró harácsolás, a több pénz, és magasabb pozíció vagy akár a metrón vagy a fővárosi dugóban való céltalan tolakodás, mind megszűntek.

Itt ülsz a parton és csak is egy dolog számít, a szíved valódi energiája, egy olyan energia, ami nem csupán átjár, de teljes mértékben megmutatja valódi célod, azt ,hogy mit is kell valójában tenned az életben. Csodálatos érzés, ahogy bőrödön érzed a kellemes nyári szellőt, ahogy átértékeled a világot és újra átéled ezt az élményt. A jelenben vagy, hazaérkeztél, nincs aggodalom a múlt sérelmei miatt, a rég megtörtént dolgok nem bukkannak elő, ha esetleg mégis akkor veszel egy nagy lélegzetet és megszabadulsz tőle, hiszen annyira eltörpül  a természet mellett. A jövő miatti állandó aggodalmaskodás is a múlté, hisz most itt vagy, új impulzusok érnek, a természet lélegzetelállító energiái, olyan rezgések, amelyek a nyugalom, elcsendesedés legmélyebb birodalmába vezetnek be Téged.

meditáció-masszázs-budapesten

Az élet, ilyen egyszerű. Minden világossá válik…

„Itt ülsz, és csak arra vágysz, hogy itt ülhess.” Gondtalan, boldog és hálás vagy az életedért, azért az életért, ami megadta számodra azt a lehetőséget, hogy itt ülhess a Balaton partján és, mintha a természet is azt akarná, hogy észrevedd, értékeld, majd jelet küld, és egy sirály száll fel a nádasból. Köszönöm, hogy megtapasztalhattam mindezt az élményt és mikor végeztél a meditációval, felállsz, és tudod, mit kell tenned az életben.(Titkon már a következő kis pillanatra vágysz, hogy újra itt lehess.)

Köszönöm, hogy végigolvasta meditációval kapcsolatos élményeim, amennyiben bármilyen kérdése lenne, kérem hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu –ra.

Amennyiben tetszett bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!