Gondolatok

Olvasási idő: 3 perc

Mostani bejegyzésemben a példaképek fontosságáról írok majd.
-Azokról az emberekről, akiknek ha megtetszik egy-egy jó tulajdonságuk, vagy életben elért eredményük,
követjük, esetleg megpróbáljuk utánozni őket.

Hogy miért épp erről a témáról szeretnék említést tenni?
Azt látom , hogy a mai embernek nincsen példaképe az életben.
“Dolgozzunk>Legyen pénzünk>Költsük el>Újra dolgozzunk”- Sajnos ez a hozzáállás az emberek legtöbbjénél megfigyelhető, és általában a reklám világa ezt ki is használja.
Csakis úgy tudjuk elkerülni mindezt, hogyha tudatosan éljük életünket, mert egyszer csak azt vesszük észre, hogy elsuhant mellettünk. Higgye el nem erről  a “pénzhajhászásról”, rohanásról szól az élet, hanem az apró örömökről, és a célok beteljesedéséről.
De a céloknál sem a hirtelen kigondolt gyorsan váltsuk meg a világot típusúak, hanem a hosszas küzdelem útján  megvalósított “álmok” nyernek igazi értéket életünkben. Na de jól elkanyarodtam a témától, hiszen a példaképek szerepéről szeretnék írni. Sajnos a mai világban a klasszikus értelemben vett példaképek eltűntek. A média árasztja az új személyiségeket,sztárokat, akiknek a  célja sokkal inkább a szórakoztatás/reakció kiváltása, ahelyett , hogy viselkedési normákat, értékeket közvetítsenek. Így egy mai fiatal nagyon nehezen tud példaképként nézni valakire, mindez megmarad felszínes szinten: rajong értük, amivel nem is lenne baj, de sokkal inkább a gazdagság, a pénz és a siker alapján teszi ezt, nem pedig az emberi tulajdonság,elért eredmény miatt.
Számomra a mai napig érték ha valaki visszaköszön, bemutatkozik, kedves, udvarias, esetleg ha le is tett valami olyan dolgot az asztalra, ami a saját értékrendemben fontos, akkor követendő és figyelemmel kísérem életét. Masszőrként is vannak “mentoraim”, akik szavát a mai napig nagyra becsülöm, tanácsaikat megfogadom.
A lényeg abban rejlik, hogy találjunk magunknak példaképeket, egy-egy tulajdonság is elég egy személyiségből és gyúrjunk össze belőlük egy követendő mintát, teremtsünk értékrendet magunknak.- Én ezt teszem.(Saját egyéniségemet kiegészítve.)  Fontos, hogy legyen mindig egy követendő minta, így nemcsak céljaink, hanem
életünk is új megvilágítást nyerhet, amikor rájövünk , hogy nemcsak ego központú világban élünk, azért vagyunk emberek , hogy észrevegyük egymást és segítsük.

Megosztom önökkel az egyik legfőbb példaképem fórum oldalát, amennyiben követnék munkásságát, itt megtehetik.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..