http://norbimasszor.hu

Az elmúlt hónapban érkezett hozzám egy e-mail, amit nem sikerült megválaszolnom, úgy gondoltam nyilvánosan megteszem(persze személyes adatot nem tüntetek fel), szerintem sokak számára hasznos lehet, íme a kérdés:

Kedves Kiséri Norbert!

Gyógymasszőr tanuló vagyok, felnőttképzésen veszek részt, mert 39 évesen döntöttem a váltás mellett. Folyamatosan keresgélek az interneten tanácsok, tapasztalatok után a szakmában, valamint további masszázsokat szeretnék tanulni, hogy összetettebb tudásra tegyek szert a jövőre nézve.
Szeretnék tanácsot kérni szakmai ügyben, hogy érdemes elindulni masszőrként, hol érdemes a szakmai gyakorlatot megszererezni?

Vannak ötleteim, viszont még nem volt lehetőségem hiteles szakemberrel minderről beszélni.

Kérhetem a tanácsát?

Nagyon köszönöm!

Tisztelettel,
Hajnalka

A válaszom:
Kedves Hajnalka!

Nagy örömmel tölt el, hogy webes megjelenésem alapján bizalmat ad nekem, köszönöm.

A válasz nem egyszerű, hiszen jelen gazdasági helyzet a szolgáltatás szektort sem kíméli, ezt tovább rosszabbítja, hogy nem megfelelő szakembereket képeznek ki, sokakat csak a gyors pénzszerzési lehetőség motivál és nem az életforma szeretete.
Viszont én úgy gondolom, hogy egy nagyszerű szakmát választott, és azzal ,hogy írt már megtette az első lépést afelé, hogy változtasson a helyzetén.
A gyakorlatszerzésre a legjobb”terep”véleményem szerint a kórház, hiszen rengeteg olyan helyzettel találkozhat, ami fejleszti akár masszőri képességeit, akár személyiségét.(Folyamatos szakmai ellenőrzés alatt.)
Masszázs tanulással kapcsolatban szerintem érdemes életünk végéig
tanulni, mind nyugati mind keleti technikákat.(kivéve thai masszázs)
Az első pár év után úgyis kialakul egy „egyedi” fogásrendszer, amit mindig bővít az ember, és hozzátesz energiákat.

Remélem tudtam segíteni, és hasznosnak találja majd válaszom.
Sok kitartást kívánok ötletei megvalósításához, amennyiben bármiben segítségére lehetek írjon nyugodtan.

Üdvözlettel:
Kiséri Norbert

IDŐPONTOT KÉREK MOST!