http://norbimasszor.hu

Sokan azt gondolják, hogy a spiritualitás vagy a jólét megteremtése csupán egy áhított álom, míg mások szerint egy divatirányzat a „nyájnak”, melyet a gombamód szaporodó mesterek tanítanak.

A tisztánlátáshoz el kellett távolodnom Budapesttől, mivel ott rengeteg impulzus éri az embert. Így vagy Bükkszentkeresztre, vagy Balatonfenyvesre utazok, amikor a vidék éltető erejére, a természet közelségére vágyom.

Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon hogy lehetne bebizonyítanom, hogy gondolatainknak valóban teremtő ereje van, a végén arra jutottam, hogy ez mind az ego játéka, ami arra vágyik, hogy tündököljön a fényben. Nos, én ettől szeretnék eltekinteni most, és ezáltal egy olyan szemüvegen keresztül megmutatni mindazt, amit saját magamon tapasztalok és pozitívan hatnak az életemre. Ennek a cikknek a végére valóban képes leszel teremteni egykis gyakorlás után.

Ami ezután történt az engem is meglepett…

Megérkeztem Balatonfenyvesre, kellemes kis nyaraló övezet, vidám emberekkel, strandolókkal, mindig megállapítom ez a kis stressz nélküli sürgés forgás talán még jót is tesz az embereknek. Szeretem ezt a helyet, jó itt lenni, teljes nyugalomban ellazulhatok és a valódi teremtésre fókuszálhatok, ami véleményem szerint nem a fizikai teremtés, sokkal inkább érzelmi és ezek után gondolati síkon történik.

Ilyenkor szükség van pár napra, hogy lelassuljon az ember, keresse az élet „ízét”, megfigyelje milyen változások jönnek létre benne, majd az első szárnypróbálgatások után rájöjjön arra, hogy ha itt van, azt is csak a saját érzelmeinek és gondolatainak teremtő ereje hozta létre, azon erők, amely bennünk munkálkodnak még akkor is, ha nem tudatosan használjuk őket.

Segíts magadon, Isten is megsegít

Ültem a Balaton parton és tovább gondolkoztam, elsuhant egy sirály, majd egy béka brekegett a végeláthatatlan nádasból és újra csak egy gondolat járt bennem, vajon tényleg a gondolataim hoztak el ide? Tényleg ilyen egyszerű lenne teremteni érzelmi síkon és egyre csak az munkálkodott bennem, hogy hogy tudnám ezt megtanítani azoknak az embereknek, akik épp a dugóban ülnek, vagy épp hétköznapi ügyes bajos dolgaikat felnagyítva élik meg mindennapjaik menyországát vagy épp poklát.

Minden olyan szépnek tűnik innen, de…

A földi élet 80-120 évének nagyrészét miért azzal töltjük, hogy harácsolunk, majd tv műsorokat nézünk és a legnagyobb örömöt egy érintőkijelző simogatása jelenti?

Minden olyan szépnek tűnik innen, miért kellene az embereknek visszamenni és újból kezdeni a mindennapok mókuskerekét, ha gondolataink teremtő erejét arra is használhatjuk, hogy egy kicsit lassabb, de ízesebb életmódot éljünk. – Ezt szeretném megtanítani most, persze nem hirtelen és azonnal kell mindent módosítani, de hosszú hónapok, évek munkája alatt gondolataink teremtő ereje kiteljesedik. Ha már idáig elolvasta cikkem, akkor jó úton halad, persze azért kezdetben szükség lesz nagy adag önkontrollra is.

Bejegyzésem írása közben váratlan esemény, egykis nyári zápor szakította meg írásomat a balatoni stégen, így behúzódtam a fedett teraszunk alá és folytattam gondolatmenetem, gondolataink teremtő erejéről.

Gondolkodj, TEREMTS és legyen egy új világod, magadnak és azoknak, akiket SZERETSZ. Íme:

A mikor nem tudja, hogy mit csináljon az ember, akkor elveszíti a fókuszt és ereje elaprózódik. Nem azt csinálja amit akar, esetleg ha nagyon eltávolodott belső énjétől, akkor kompenzál is,(alkohol, drogok, stb.) de sajnos nem jut előbbre, mindig ugyanaz érzi.

Z árnak soktam ezt hívni, ami annyit jelent, hogy bezárod magad a valóságodba, mintha egy Facebook oldalon csak bizonyos információkra lennél nyitott és a hírfolyamban csak azt látnád. Létrehozod saját magad falait és lebombázhatatlannak hiszed őket az aktuális hiedelemrendszered szerint.

 

É s, az a korszak, amikor azt érzed, hogy nincs kiút, annyit látsz, hogy a magad körül lévő emberek is ugyanígy élnek, reggeltől estig dolgoznak, hétvégén buliznak, de az életükben semmi említésre méltó nem történik. Minden kezdődik elölről…

L áss, hogy nem csak ez a hiedelemrendszer van, bármennyire is hiszed jelenleg, de hidd el, hogy pont ugyanúgy, mint a Mátrixban, ebben a világban is megvan az bizonyos pirula, lehet úgy is élni, ami harmonizál belső önmagaddal.

E gyél, igen, de ne csak fizikai értelemben, hanem lelkiekben is. Olvass, informálódj, hiszen minél nyitottabb vagy és minél több mindent próbálsz ki, annál jobban tudod, mi az, amire igazán szükséged van.

T űzz és tervezz, ha már megismertél új dolgokat és gondolatmeneteket, miért hagynád elveszni mindezt, a tapasztalások után legjobb levonni a következtetéseket és új célokat meghatározni. Ha úgy gondolkodsz, mint eddig, akkor a változás nem fog létrejönni, merj tenni másképp is.

E ngedd szabadjára gondolataid. Saját példa: 16 éves koromig úgy nőttem fel, hogy nem tudtam mi az a masszőr, most itt vagyok az utamon és mit nem adtam volna azért, ha már korábban rájövök erre a csodálatos útra, most is arra bíztatlak kedves olvasó, amit nagyon akarsz, az elérhető.

D e, akármennyire is szárnyalsz, ne feledd, minden a lépéseken múlik. Érezz, gondolj, tervezz, célozz, és a legfontosabb…

 

T edd, ami csak álom, ami csak gondolat, ami csak bizonyos részed, az csak benned van, bontsd le lépésekre és apránként valósítsd meg. Erre szoktam mondani: ” Akár munka mellett.” De erre nincs időm, de,de,de… Ha valóban akarod, a szívedre teszed a kezed és csinálod, nincs hibázás, csak tanulás vagy siker.

E lhiszed, mert kapsz apróbb jeleket, visszajelzéseket. Észreveszed, hogy elindult egy bizonyos szintű változás életedben, ne fordulj vissza, és ne bizakodj el nagyon, alázattal csendben menj tovább a tervezett úton.

 

I gen, látod Te is, hogy elérhető és egyre több hasonló ember vesz körül, ki mered mondani, amit eddig nem mertél, jobban élsz és minden egyes kommunikáció építően hat Rád.

R endszerezd. Ha bizonyos mikrorendszereket alakítasz ki életedben, akkor sokkal könnyebb rutinszerű biztonság jön létre körülötted. Ezzel az új világod megszilárdul, lesznek mindig újabb és újabb céljaid az életedben.

Á ss beljebb, lépj ki a komfortzónádból, addig ameddig csak tudsz. És ha elértél egy határt tűzz ki nagyobb ellenállást. Ne feledd az emberi elme, mindig a kisebb ellenállás felé húz, de ahhoz, hogy…

NY argalj, ki kell lépned a komfortzónádból, hisz mind fizikai, mind gondolati, mind érzelmi síkon az igazi boldogság a változásokban keresendő.

Í gy egy olyan életet élhetsz, ami izgalmas, boldog, kiegyensúlyozott, családcentrikus, de mindemellett kihívásokat nyújt, nem enged beleszürkülni a hétköznapokba, a munkába, vagy épp a párkapcsolatodba.

T árgyak imádata és önzőség nélkül, pozitívan egészségesebben egy magasabb életszínvonalon, nyugalomban, akár a város szívében is.

O lyan életmóddal, ahol az életed teljesen Önmagad irányítod, ezáltal a bekövetkezett változásokért illetve az arra való reagálásért csak is te vagy a felelős. Ébredj, merj, vállalj, tedd és,

D öntsd el MOST, hogy hogy szeretnél élni igazán…

Kezdj el élni, hiszen az élet szép. Nézd ezt a csodálatos naplementét a Balaton parton. Nem gyönyörű látvány?

 

IDŐPONTOT KÉREK MOST!